Avrupa'da transferleriyle dikkat çeken 3 takım

İyisiyle, kötüsüyle bir transfer dönemini daha geride bırakırken Avrupa'da transferleriyle dikkat çeken 3 takımı değerlendirdik.

Avrupa'da transferleriyle dikkat çeken 3 takım
10 Ekim 2020 - 02:25
FUTBOO | Bu sezon, pandeminin de etkisiyle geçen yıllara göre çok fazla astronomik ücretlere transfer göremedik belki ama yine heyecan üst seviyedeydi. Birçok takım transferlerle başka bir kimliğe bürünürken bazıları yaptığı yeni hamlelerle dikkatleri üzerine çekti.

Avrupa'da transfer dönemine damga vurup transferleriyle dikkat çeken 3 takımı inceledik...

Chelsea

Şüphesiz Avrupa'da transfer döneminin en dikkat çeken takımı Chelsea oldu. Maviler, geçen yıl transfer yapamamalarının acısını resmen bu sene çıkarttı. Geleceğin yıldızı olarak gösterilen Kai Havertz'i 80 milyon euro karşılığında kadrolarına kattılar. Bundesliga'da leblebi gibi gol atan Timo Werner de 53 milyon euroya Chelsea'ye gitti. Bununla da kalmayan İngiliz ekibi, Hakim Ziyech'i de hücum hattına ekledi. Sol bek sorunu Ben Chilwell transferiyle birlikte tamamen ortadan kalkacak gibi. Stopere ise dünyaca ünlü Thiago Silva transfer edildi. Kepa'dan umduğunu bulamayan Chelsea, kaleyi ise Fıransız eldiven Edouard Mendy'e emanet etti.

Tottenham

Jose Mourinho, bu transfer döneminden oldukça keyif almış olsa gerek! Transferin hareketli takımı Tottenham, bu transfer döneminde tam 9 yıl sonra Gareth Bale ile kavuştu. Bale ile aynı gün geçen sene Sevilla'da harikalar yaratan sol bek Sergio Reguilon açıklandı. Orta sahaya ise Pierre Hojbjerg takviyesi yapıldı. Premier League'de asist konusunda ligin en iyi sağ beklerinden birisi olan Matt Doherty'i de Tottenham'a katıldı.

Juventus

Zaten yıllardır şampiyon oluyorlar ama transferin şampiyonu olmaya da devam ediyorlar. Sezon başında önce teknik direktör transferi ile dikkat çektiler. Andrea Pirlo çok merak uyandıran bir isim. İlk kez bir takımın başında göreceğiz. İtalyan ekibi bu sezon yaptığı transferlerle çok ses getirdi. Barcelona'dan Pjanic'e karşılık Arthur'u alarak başladılar. Forvete eski futbolcuları Alvaro Morata geldi. Geleceğin yıldızlarından olacak denilen Federico Chiesa da kendisini çok isteyen Juventus'a katıldı. Schalke'den alınabilecek iki futbolcu vardı, biri Ozan Kabak diğeri ise Weston McKennie... Juventus, Weston McKennie'i de transfer ederek kadrosunu güçlendirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum