Avrupa devi Gedson'a talip!

Beşiktaş'ta oynadığı futbolla büyük beğeni toplayan Gedson Fernandes için Avrupa'nın dev kulüpleri transfer yarışına giriyor.

Avrupa devi Gedson'a talip!
23 Mayıs 2023 - 12:19
Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş'ın başarılı futbolcusu Gedson Fernandes'in gösterdiği performans Avrupa'dan çok sayıda takımı harekete geçirdi. 24 yaşındaki orta saha için dev kulübün radarında olduğu iddia edildi.

Yüzde 50 pay verilecek

Süper Lig devi Beşiktaş, Benfica'da gözden düşen Gedson Fernandes'in bonservisini sezon başında aldı. Siyah-beyazlılar, 24 yaşındaki orta saha için 6 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Beşiktaş'tan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada bir sonraki satıştan Benfica'ya yüzde 50 pay verileceği kaydedildi.

Beşiktaş, Gedson Fernandes'le uzun soluklu bir sözleşme imzaladı. 24 yaşındaki oyuncu ile 30 Haziran 2026'ya kadar anlaşma sağlandı. Gedson Fernandes'in sözleşmesinde 1 yıllık uzatma opsiyonu maddesinin yer aldığı belirtildi.

Performansıyla dikkat çekti

Gedson Fernandes bu sezon Beşiktaş formasını 34 resmi maçta giydi. Başarılı orta saha bu müsabakalarda rakip fileleri 1 kez havalandırdı. Portekizli oyuncu aynı süreçte takım arkadaşlarına 6 gol pası verdi.

Gedson Fernandes'in bu performansı sonrası Avrupa'dan çok sayıda kulüp harekete geçti. Serie A'dan Milan ve Lazio'nun yanı sıra La Liga'dan Atletico Madrid'in tecrübeli oyuncuyu gündemine aldığı kaydedildi.

Napoli takibe aldı

Gedson Fernandes'le ilgili son iddia İtalyan basınından geldi. Serie A'da şampiyonluğa ulaşan Napoli'nin 24 yaşındaki orta sahayı gündemine aldığı öğrenildi. Piotr Zielinski'nin takımdan ayrılma ihtimalini düşünen İtalya temsilcisinin böyle bir karar aldığı aktarıldı.

Napoli'nin transfer için arayışta olduğu ve gündemine çok sayıda oyuncuyu dahil ettiği vurgulandı. Gedson Fernandes'in transfer listesinde üst sıralarda yer aldığı belirtildi. Piort Zielinski'nin sözleşmesinin gelecek sezon bitecek olması ve talipleri nedeniyle olası bir satış durumunda Napoli'nin Gedson Fernandes'in gaza basacağı vurgulandı.

Beşiktaş'ın talebi belli

Beşiktaş'ta Ceyhun Kazancı daha önce Gedson Fernandes'in bonservisine dair bir açıklamada bulunmuştu. Siyah-beyazlıların sportif direktörü, Portekizli orta saha için 20 milyon euronun altındaki teklifleri değerlendirmeye almayacaklarını belirtimişti.

Benfica altyapısında futbola başlayan Gedson Fernandes kiralık olarak Tottenham, Galatasaray ve Rizespor formaları giymişti. Portekiz Milli Takımı'nda 2 maçta oynayan başarılı oyuncunun güncel piyasa değeri 9 milyon euro.

(Fanatik)

YORUMLAR

  • 0 Yorum