Avrupa Ligi'nde en güçlü 6 şampiyonluk adayı

UEFA Avrupa Ligi'nde yeni sezon başlarken, şampiyonluğun en güçlü adaylarını değerlendirdik.

Avrupa Ligi'nde en güçlü 6 şampiyonluk adayı
22 Ekim 2020 - 10:07 - Güncelleme: 22 Ekim 2020 - 10:13
FUTBOO | UEFA Avrupa Ligi'nde yeni sezon başlıyor. Şampiyonlar Ligi'ne kalamayan ancak kadro kaliteleriyle Şampiyonlar Ligi'ne yakın olan takımlar bu sezonun favorileri arasında gösteriliyor.

Elbette bu uzun Avrupa Ligi yolculuğunda mutlu sona ulaşmak kolay değil ve bazı sürpriz takımlar çıkabililir ancak biz sizler için favori adaylarını bir arada değerlendirmek istedik.

Tottenham

Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Tottenham eleme turlarında çok zorlansa da Avrupa Ligi'ne kalmayı başardı. İngiliz temsilcisinde henüz her şey rayına oturmamış olmasına rağmen kadro kalitesi ve derinliği ile Avrupa Ligi'ni kazanabilecek adaylar arasında yer alıyorlar. Burada Tottenham için belirleyici olan biraz da Jose Mourinho'nun sezon içi tercihleri olacak. Mourinho, Avrupa Ligi'ne bu yoğun fikstürde önem verip as isimlerle mi sahne alacak? Yoksa zaman zaman kadroda önemli rotasyonlar mı yapacak?

AC Milan

Son yılların en formda ve heyecanlandıran AC Milan'ını izliyoruz. Serie A'ya da çok iyi bir giriş yapan AC Milan, Zlatan Ibrahimovic önderliğinde Avrupa Ligi'nin favorileri arasında yer alıyor. 

Arsenal

Premier League'de Arsenal'in şampiyonluğa oynayacağını söylemek çok gerçekçi olmayacaktır. Bu nedenle Avrupa Ligi kendilerini gösterebilecekleri bir alan. Ancak Tottenham'da olduğu gibi burada Arteta'nın seçimleri de kritik. 

Napoli, Leicester ve Leverkuen

AC Milan, Tottenham ve Arsenal'in ardından, favori olarak gösterilebilecek bir üçlü; Napoli, Leicester City ve Leverkusen! Turnuvaya yeterli önemi verirler ve biraz da şans yanlarında olursa bu üç ekibi çeyrek finallerde görme ihtimalimiz çok yüksek. Elbette o turlardan sonra şanslarını değerlendirip kupaya kadar uzanabilirler. Kolay değil ancak Milan, Tottenham ve Arsenal'den sonra Napoli, Leicester ve Leverkusen'in kupa için aday olduğunu söyleyebiliriz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum