Avrupa'nın Başakşehir'leri kim?

Başakşehir, Süper Lig'de ilk kez şampiyonluk sevinci yaşayarak tarih yazdı. Biz de Avrupa'nın büyük liglerinde son yıllarda ilk şampiyonluklarını yaşayan takımları hatırlayalım dedik.

Avrupa'nın Başakşehir'leri kim?
21 Temmuz 2020 - 11:12 - Güncelleme: 21 Temmuz 2020 - 11:13
FUTBOO |  Son 4 senedir sürekli ligin zirvesine oynayan Başakşehir, 2019/20 sezonunda şampiyon olarak tarihi bir başarı yakaladı.

İlk şampiyonluğunu yakalayan Başakşehir, Süper Lig'in de 6. şampiyonu olarak tarihe adını yazdırdı. Peki Avrupa'da durum ne? Avrupa'da son yıllarda tıpkı Başakşehir gibi ilk şampiyonluklarını yaşayan takımları inceledik. İşte Avrupa'nın Başakşehir'leri...

Premier League: Leicester City

Adeta peri masalı... Tarih boyunca unutulmayacak bir sezondu. Ranieri yönetimindeki Leicester, 2015/16 sezonunda inanılmaz bir başarı ile Premier League şampiyonu olmayı başarmıştı. Vardy, Mahrez, Kante, Wes Morgan... Tarih sizi unutmayacak. Bir daha da Premier League'de bir takımın ilk kez şampiyon olması kolay kolay olması mümkün gözükmüyor.

Bundesliga: Wolfsburg

Bundesliga'da son 11 sezonun 9'unda Bayern Münih, 2'sinde de Dortmund şampiyon oldu. Onlardan önce ise zirveye Wolfsburg çıkmıştı! Hem de tarihlerinde ilk kez... O sezonun şampiyon Wolfsburg hücum hattı ise oldukça heyecan vericiydi. Misimovic asistleri yapıyor, Edin Dzeko ve Grafite golleri atıyordu. Barzagli, Josue, Benaglio, Hasebe ve Riether diğer dikkat çeken futbolculardı. 

La Liga: Deportivo La Coruna

İspanya'da Real Madrid ve Barcelona'nın arasından sıyrılan Deportivo, 99/00 sezonunda tarihinin ilk ve tek şampiyonluğuna imza atmıştı. Ama ne kadroydu! Djalminha, Conceiçao, Roy Makaay'lı kadrosuyla Deportivo, o yıl büyük bir sürprize imza atmıştı. Daha sonra Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı sonuçlar alan ve heyecan verici bir kadroya sahip olan Deportivo, şimdilerde ise ikinci ligde tutunmaya çalışıyor.

Ligue 1: Montpellier

Fransa'da PSG parayı basınca hemen şampiyon olamadı. 11-12 sezonunda Montpellier, zengin PSG kadrosunun önüne geçip sürpriz bir şampiyonluk elde etmişti. O kadronun yıldızları ise Younes Belhanda ve Olivier Girod idi... Ayrıca Hasan Kabze'nin de şampiyonluk kadrosunda olduğunu söyleyelim.

Eredivise: Twente

Ya Ajax, ya PSV'nin şampiyon olduğu, ara sıra Feyenoord'un çıkış yaptığı Hollanda Ligi'nde 2009/10 sezonunda sürpriz bir şampiyon çıkmıştı. Bryan Ruiz liderliğindeki Twente, Ajax'ın 1 puan önünde tarihinin ilk ve tek şampiyonluğunu kazanmıştı.

Jupiler Pro League: Gent

Belçika Ligi'nde 2014/15 sezonunda sürpriz bir çıkış yapan Gent, tarihinin ilk şampiyonluk sevincini yaşamıştı. Zaten tek şampiyonluğu da o olmuştu. O kadro kısa sürede dağılırken kadrodaki isimler şimdi pek de hatırlanmıyor.

HNL: Rijeka

Hırvatistan'da son 14 sezonun 13'ünde Dinamo Zagreb şampiyon oldu. Dinamo'nun şampiyon olmadığı tek senede ise şampiyonluğu Rijeka almıştı. Mütevazi ve genç kadrosuyla dikkat çeken Rijeka, 16-17 sezonunda tarihin ilk şampiyonluğunu yaşamıştı. Tesadüftür ki Rijeka, Avrupa Ligi'nde de Başakşehir ile eşleşmişti...

Premier Liga: Rubin Kazan

Rusya'da genelde Zenit, CSKA, Spartak veya Lokomotiv Moskova şampiyon olurdu ama 2007-08 sezonuna kadar. Bir anda çıkış yakalayan Rubin, o sene tarihinde ilk şampiyonluğunu alıp sonraki sezon bir kez daha şampiyon oluyordu. Kadronun en değerli futbolcusu ise Trabzonspor'dan gelen Gökdeniz Karadeniz'di. Ayrıca Hasan Kabze burada da karşımıza çıkıyor...

Liga NOS: Boavista

Portekiz'de şampiyon olan takımlara bir bakalım... Benfica: 27, Porto: 29, Sporting: 18... Bu kadar değil. Bir de 1 şampiyonlukla Boavista var! 2000/01 sezonunda Boavista, ilk ve tek şampiyonluğunu almıştı...

Liga 1: Viitorul

Romanya Ligi'nde Gheorghe Hagi yönetimindeki Viitorul, 2016-17 sezonunda tarihi bir başarı yakalayarak ilk şampiyonluk sevincini yaşamıştı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum