Avrupa Süper Ligi krizi çıktı

Avrupa futbolunda yeni krizin adı; 'Avrupa Süper Ligi' oldu! Avrupa'nın 12 büyük kulübünün Avrupa Süper Ligi'ni hayata geçirmek istemeisne UEFA'dan tepki geldi.

Avrupa Süper Ligi krizi çıktı
19 Nisan 2021 - 11:20
Avrupa futbolunda hafta sonu ‘Avrupa Süper Ligi’ krizi ortaya çıktı. Avrupa’nın 12 büyük kulübü Avrupa Süper Ligi projesini hayata geçirme kararı aldı. Premier League’den Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, La Liga'dan Barcelona, Atletico Madrid, Real Madrid, İtalya Serie A'dan Milan, Inter ve Juventus bu turnuvaya onay verdi.

Avrupa Süper Ligi planlaması

Avrupa Süper Ligi'nde hayata geçirilmesi halinde 20 takım mücadele edecek. Bu takımların 15 tanesi sabit olacak. Diğer beş takım ise her sezon değişecek. Bu beş takımın nasıl belirleneceği ise henüz netleşmedi. İki grup halinde mücadele edecek olan takımların, gruplarını ilk 4 sırada bitirenler çeyrek final oynayacaklar. Her bir takım bu turnuvada 18 maça çıkacak.
UEFA’dan da açıklama geldi

Yaşananların ardından UEFA da bu konuda bir açıklama yayınladı ve Avrupa Süper Ligi fikrine bir kez daha onay vermedi. 

UEFA’dan yapılan açıklamada ''Avrupa Süper Ligi adında bir turnuva yaratılmaya çalışıldığını öğrendik. Bunun gerçekleşmesi halinde, bu komik projeyi durdurmak için ortak hareket edeceğiz. Adli ve sportif tüm önlemleri alacağız. Bu projede yer almayı reddeden Fransa ve Almanya kulüplerine teşekkür ederiz. Böyle bir projeye karşı savaşımızda bize katılmak isteyen futbolseverlere, politikacılara çağrıda bulunuyoruz. Azınlık bir grup sadece kendi çıkarlarını düşünmekte ısrar ediyor. Artık yeter!'' ifadelerine yer verildi.
Kulüpler Birliği Vakfı'ndan Avrupa Süper Ligi açıklaması

Avrupa'nın 12 büyük kulübü tarafından kurulması planlanan Avrupa Süper Ligi ile ilgili bir açıklama da Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı'ndan geldi.

Yapılan açıklamada ''Avrupa Süper Ligi fikri, Avrupa futbolunun bütünlüğüne düzeltilemez bir darbe vuracaktır. Kulüpler Birliği, futbolun ruhunu yerle bir edecek bu talihsiz fikre karşı UEFA ve paydaşlarının yanındadır'' ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum