Aykut Kocaman'dan samimi açıklamalar

Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü olması beklenen Aykut Kocaman Life+ TV'de katıldığı bir programda konuştu.

Aykut Kocaman'dan samimi açıklamalar
06 Haziran 2017 - 19:59

Fenerbahçe’nin resmi olarak açıklanmasa da yeni teknik direktörü olacağına kesin gözüyle bakılan Aykut Kocaman, Life+ TV’de Spor Meydanı programına katıldı ve samimi açıklamalar yaptı.

Aykut Kocaman'ın açıklamaları şu şekilde:

“AZİZ YILDIRIM’LA ORTAK NOKTAMIZ FENERBAHÇE”

“Aziz Yıldırım için de, Aykut Kocaman için de aslolan Fenerbahçe ve menfaatleri. Sayın Aziz Yıldırım ve kendi adıma bunu söyleyebilirim. Ortak alanımız Fenerbahçe’dir. Fenerbahçe’nin layık olduğu yere gelmesi gerekiyor. Eğer bunda benim katkım olacaksa, bu katkıyı seve seve vermeye hazırım. Aziz Yıldırım’dan hiçbir şartım olmadı. Esas olan iştir, çalışmadır, başarıdır. Bu ülkenin insan yapısını biliyorum, her şeyi gördüm, geçirdim. Önemli olan gidişat ve başarıdır”

“FENERBAHÇE TÜRKİYE’NİN EN İYİ KADROSU”

“Fenerbahçe kadrosu bireysel anlamda Türkiye’nin en iyi kadrosu. Beşiktaş’tan aşağı kalır yanı yok. Alınan sonuçlardan dolayı Fenerbahçe’nin oyuncuları değersiz olarak nitelendiriliyor. 2 sene önce gelen van Persie’den daha iyi kaç forvet bulabilirsiniz? Düzenli bir takım için işleyen oyunculardan ziyade şapkada tavşan çıkaran oyuncular arıyoruz”

“VOLKAN KLASINDA BİR KALECİYE DAHA İHTİYAÇ VAR”

“Tek ana kalecimiz Volkan Demirel olarak gözüküyor. Hedefimiz her kulvarda final olacağı için 60 küsür maç oynayacağız. Fenerbahçe’nin en az onun klasında bir kaleciye ihtiyacı var”

“VALBUENA’DA GÖRDÜĞÜM KUYT’LA AYNI”

“Valbuena’yı gerçekten beğeniyorum. Defalarca Fransa Milli Takımı’nın formasını giymiş, üst seviyede oynamış. Buna rağmen hala bugün futbola yeni başlamış ve çok ihtiyacı varmış gibi iştahlı top oynuyor. Benim onda gördüğüm, teknik, son paslar, adam eksiltme ötesinde en önemli şey Kuyt’ta gördüğümle aynı. Son ana kadar vazgeçmeyen, direnen bir oyuncu olması. Valbuena ile çok olumluyum. Bunun temel nedeni ise taşıdığı oynama arzusu”

“İMKANIM OLSA TÜM KONYASPOR TAKIMINI GÖTÜRMEK İSTERİM”

“İmkanım olsa bütün Konyaspor takımını gittiğim yere götürmek isterim. Hem ben onlara hem onlar bana çok güvendi. Sadece Ömer Ali değil, hepsini seve seve alırım”

“YILDIZ OYUNCU GEREKTİĞİNDE ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK”

Yıldız oyuncunun takımın yükünü çekecek oyuncu olması gerektiğini düşünüyorum. Gerektiğinde elini taşın altına sokması gerekiyor. Lens özelinde değil yıldız oyuncu takım yükünü çekmeli. Yıldız taşın altına elini sokup sorumluluk alırsa, başımın üstünde yeri var. Fenerbahçe'de yıldız oyuncu tabiri olan oyuncularla 2.5 sene çalıştım. Benim zamanımda en çok golü attılar, en çok asisti yaptılar. Ama durum farklı yansıtıldı. Ben işimi yapar kenara çekilirim, ben de yıldız oyuncuydum. ‘Arkadaşlarım topu kazansınlar, bana versinler, ben oynarım’ anlayışı 20 sene öncede kaldı. Bu oyunun son temsilcileri bizlerdik. İsim olarak kimseyi konuşmuyorum, bunun altını çiziyorum.

“YETENEKSİZ OLUP 18 MİLYON EURO GÖRMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Lens 17-18 Milyon Euro para verilerek Sunderland tarafından transfer edilmiş. Bu oyuncu da olumsuz özellik çok olsa görmemiş olamazlar. Orada uyumsuzluk yaşamış olabilir. Yeteneksiz olup 18 Milyon Euro’yu görmek çok mümkün değil. Bizim Türkiye’de problemimiz grupları da bireyleri de verimsizleştirmek. Düzen yok, düzeni kurmaya izin de yok. Hep anlık çözümler arıyoruz. Problemleri halının altına atıyoruz, bu da yeni problemlere yol açıyor.

“ÇEKİLME NEDENİM 3 TEMMUZ SÜRECİ”

Benim başkanla yaptığım görüşmeden sonra oradan ayrılırken temel neden şuydu: Yorgundum, ve başkanla yaptığım görüşme, hem bana hem de takıma doğru kararlar vermede büyük zararlar vereceğimi düşündürdü. Zihinsel olarak çok yorgundum. Çekilmeyi doğru buldum. O çekilmeyi doğuran olayda 3 Temmuz sürecidir. Saha içinden ziyade ertesi sene saha dışında her şeyle uğraştım. Kulübün üzerine çökmüş bir abluka ile savaştım. Çok yoruldum.

“ŞAMPİYON OLAMAYACAĞIMIZI BİLİYORDUK”

3 Temmuz’dan sonraki sezonda, belinden aşağısı kesilmiş takım olarak, hem lig hem de kupa şampiyonu olabilirdik. Fakat 12 Mayıs 2012 asla şampiyon olamayacağımızı bildiğimiz bir gündü. ‘Bu kadar iş yaptık hem lig hem de kupa şampiyonu oldular’ diyeceklerdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum