Aykut Kocaman: Fenerbahçe'de bütünleşmeye ihtiyaç var

Fenerbahçe'nin teknik direktörü olmasına kesin gözüyle bakılan Aykut Kocaman A Spor'a konuştu.

Aykut Kocaman: Fenerbahçe'de bütünleşmeye ihtiyaç var
08 Haziran 2017 - 23:45 - Güncelleme: 09 Haziran 2017 - 01:16

Atiker Konyaspor'dan ayrılıp her an Fenerbahçe ile sözleşme imzalaması beklenen Aykut Kocaman, A Spor'da Son Sayfa programında açıklamalarda bulundu.

Aykut Kocaman'ın açıklamaları:

“SÖZLERİN YETMEDİĞİ BİR DURUM VARDI”

“Konyaspor’a veda gününde sözlerin yetmediği bir durum vardı. Bizim gibi çatışmadan beslenen ve ayrılıkların nefretle karşılandığı bir toplumda Konyaspsor’un yaptığı büyük bir incelik. Şahsım, Konyaspor ve spor kamuoyu adına harika bir durum yarattılar. Çok teşekkür ederim”

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BELLİ OLUR”

“Adım adım işler ilerliyor. Konyaspor’la fesh işlemi oldu. Önümüzdeki hafta imza işi belli olacak gibi. Bir sorun olmayacağını düşünüyorum ama burası Türkiye, 24 saatte her şey değişebiliyor. Tahmin ediyorum önümüzdeki hafta durumlar belli olur”

“FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPIYORUZ”

“Fenerbahçe ile fikir alışverişleri yapıyoruz. Şimdilik söyleyebileceğim özel durumlardan ziyade, oyuna bakış olarak konuşabilirim. Kulüp ve takım adına konuşma yetkisine şu an sahip değilim”

“BİREYSEL ANLAMDA EN İYİ TAKIM”

“Fenerbahçe’nin bireysel anlamda en iyi takım olduğunu düşünüyorum ama verimin istenilen seviyede olmadığını söylemek de büyük bir şey değil”

“KALİTENİN GRUP KALİTESİNE DÖNMESİ LAZIM”

“Benim gördüğüm Fenerbahçe’de bütünleşmeye ihtiyaç var. Teknik direktör ve futbolcular olarak tek başarı sağlayamazsın. Bireysel kalite de yüzde 100 lazım ama o kalitenin grup kalitesine dönmesi lazım. Özgüven yitirilmiş futbolculardan bir şey beklememiz mümkün değil. Oyuncular değersizleştiriyoruz. Her şeyi yıkıp yeniden kurmak istiyoruz”

“DÜNYANIN EN ÖNEMLİ FUTBOLCULARDAN BİRİSİYDİ”

“Van Persie sadece benim için değil, sıradan bir futbolsever için dahi 4-5 yıl öncesine döndüğümüzde dünyanın en önemli futbolcularından birisiydi. Şimdi ise Fenerbahçe’nin oyuncularından bir tanesi. Bireysel olarak harika bir futbolcu ama verimliliği tartışılabilir. Sadece onun üzerinden de değil, bu verimsizliği Fenerbahçeli futbolcuların hepsi için değerlendirmek lazım”

“KÜÇÜK KÜÇÜK DEĞİŞİMLER YAŞADIM”

“Ayrılığımdan bu yana 4 sene geçti. Bu sürede çok şey değişti ben de değiştim. Küçük küçük değişimler yaşadım. Teknik ve fizik kalitenin yanı sıra en önemlisi beraber bir şeyi isteyen futbolcular olmasını istiyorum. Benim için en önemli değişim budur. Konyaspor’da da hareket noktamız buydu”

“20 PUANDAN FAZLA ALIP 20 GOL FAZLA ATMIŞIZ”

“Benim Fenerbahçe’de bulunduğum dönemde 108 maça çıkmışız rakiplerimize 20 puandan fazla fark atıp, onlardan 20 gol fazla atmış ve en az mağlup olan takım olmuşuz. Savunma futbolu denmesi algı operasyonlarından bir tanesi gibi. Savunma bu oyunun olmazsa olması. Hücum ve savunmayı birbirinden ayırmak saçmalık, bir arada olması lazım”

“FENERBAHÇE’NİN EN BÜYÜK GÜCÜ TARAFTARIDIR”

“Fenerbahçe’nin her yerde her zaman en büyük gücü taraftarıdır. Bu sezon taraftarın çekildiği dönemde puan ortalaması çok düşük. Eğer evinde kaybettiklerinin yarısından 1-2 puan fazla olsa zirve yarışında olurdu. En zorlu süreçlerde 45 bin kadın statta, 15 bin erkek dışarda olan bir takımdı. En büyük gücü taraftardı”

“FİZİKİ ŞİDDET KABUL EDİLEBİLECEK BİR DAVRANIŞ DEĞİL”

“Her türlü eleştiriye karşı çıkmak doğal ama fiziki şiddete varan davranış hiçbir şeklide kabul edilebilecek bir şey değil. Özellikle Arda gibi bir oyuncunun böyle bir davranış yapması anlaşılır ve affedilir gibi değil. Ciddi bir öz eleştiri yapacaktır. İyi yönetilmiş bir iş buralara kadar gelir mi? Her şey kaybetmek üzerine kurulu. Futbolumuzda kazananın olmadığı bir çatışma hali var”

“MUSTAFA HOCA DOĞRU TERCİH”

“Mustafa Hoca son derece olumlu bir tercih. Konyaspor ve kendi adına hayırlı olmasını diliyorum. Mustafa Reşit Akçay futbol camiasında ender sayıda herkese saygı duyan insanlardan birisi. Osmanlıspor’da çok başarılı işler yaptı. Doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum”

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum