Aykut Kocaman: Fenerbahçe'yi olması gerektiği yere taşımak için tüm gücümüzle çalışacağız

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Aykut Kocaman kulübün resmi kanalı FB TV'ye konuştu.

Aykut Kocaman: Fenerbahçe'yi olması gerektiği yere taşımak için tüm gücümüzle çalışacağız
16 Haziran 2017 - 18:33 - Güncelleme: 16 Haziran 2017 - 19:25

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, 2 yıllık resmi sözleşme imzalandığının duyurulmasının ardından FB TV’ye açıklamalarda bulundu.

Aykut Kocaman’ın açıklamaları:

“YARIM KALDIĞINA İNANDIĞIM İŞLER VARDI”

“Çok mutluyum, aynı zamanda çok heyecanlıyım. Yarım kaldığına inandığım işler vardı. Bunları tamamlamak adına ve döndüğüm için, çok heyecanlı ve mutluyum”

“BELİNDEN KESİLMİŞ BİR TAKIMLA YÜRÜDÜK”

“İlk zamanımdaki 3 sezona o kadar çok şey sığdı ki. Birkaç cümlede anlatmak çok zor. İlk sezonun ilk yarısı çok sıkıntılıydı. İkinci yarı her şey tersine döndü ve sezon sonunda çok umut verici bir duruma gelmiştik ama Fenerbahçe tarihinin en sıkıntılı dönemi başladı. 3 Temmuz her şeyi alt üst etti. Sadece Fenerbahçe’nin geleceğini çalan bir durum değil, Türk futbolunun üstünden geçen bir silindir oldu. El yordamıyla yol bulmaya çalıştığımız dönem oldu. Sezonu iki kupada da final oynayarak bitirdik. Belinden kesilmiş bir takımla yürüdük. Ertesi sene ortalık duruluyor gibi gözükürken, takım içi problem yaşadık. Devre arasından sonra büyüyen ve gelişen bir takım olduk. Sezonun ilk yarısı saçma puanlar kaybetmeseydik lig şampiyonluğunu da alabilirdik. O kadro zaten kulübü ileriye taşıyan kadrolardan birisi oldu”

“4 YIL EVVEL BAŞKA ŞİMDİ BAŞKA”

“Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra 1.5 sezon çalışmadım. Başladıktan sonraki süreçlerde, performans verimliliklerini arttırmak için bir sürü çalışmalar yaptık. Kulüplerin çok yatırım yapmak istemeyeceği şeylere Konyaspor’da yatırım yapıldı. Buradaki şeyleri oraya da taşıyabildik. 4 yıl evvel başka hikaye vardı şimdi başka hikaye var. Fenerbahçe’nin verimliliğini arttırmaya gayret edeceğiz”

“SÜREKLİLİĞİ OLAN KUVVETLİ BİR TAKIM..”

“3-4 oyuncu dışında şu an tanıdığım oyuncu yok. Konya maçları öncesindeki analizlerimden bildiğim kadar. Hep üstüne koyarak gitmeye çalışıyoruz. Yapılan hataları düzelterek gitmek isteyen bir yapımız var. Burada da öyle olacak ama bu süre ne kadar olur yaşayarak göreceğiz. Hep üstüne koyarak, sürekliliği olan kuvvetli bir takım olacağı hakkında şüphem yok”

“SIKINTI YAŞANMAYACAKTIR”

“Son dönemlerde Fenerbahçe genel olarak bu tarihlerde lige başladı. Çok büyük handikap olacağını beklemiyorum. Benim tahminim büyük bir sıkıntı yaşanmayacaktır”

“ANA PROBLEM ÖZGÜVEN”

“Ana problemlerden bir tanesi özgüven problemi. Bu takım geçen sene Avrupa kupalarında final oynayan ekibin bir tanesini grubunda geçmiş diğerini de liginde geçen Feyenoord’u grup dışında bırakmış. Kendi sahasındaki puan ortalaması çok aşağıda kalmış bir takım. Önce kendimize sonra oyunculara güvendiğimizi göstereceğiz”

“DİRENÇLİ İSTEKLİ MÜCADELE EDEN..”

“Dirençli oyuncu sayısını arttırmayı düşünüyoruz. Dirar da bu anlamda çok yönlülük ve oyuncu yapısıyla bize katkıda bulanacak bir oyuncu. Transferler insana yapılan yatırımlar. Her zaman riskli bir durum. Daha dirençli, istekli ve daha fazla mücadele eden, becerili oyuncular bir araya getirme çabası içindeyiz”

“SAVAŞAN BİR TAKIM”

“Arka arkaya maç kazanamadığımız periyot olmuştu ancak böylesi bir taraftar çekilmesi olmamıştı. Önce mesleği için, sonra kulübün değerleri için, sonra birbirleri için savaşan bir takım görmek, sonra kaliteyi inşa etmek hedefimiz”

“BAYRAMIN 3. GÜNÜ TOPLANILACAK”

“Bu sene henüz ara vermedim. 6-7 gün dinlenme süresi olacak. Bayramın 3. günü takım toplanılacak. Sonra Topuk Yaylası’na gidilecek. 8 günlük kamptan sonra da maçlar için yurt dışına çıkılacak”

“FENERBAHÇELİLERİN GÖNLÜ RAHAT OLSUN”

“Fenerbahçelilerin gönlü rahat olsun. A’dan Z’ye bu takımın olması gerektiği yerde olması için tüm gücümüzle çalışacağız, bunun sözünü veriyorum. İşimizin ne olduğunu biliyoruz. Fenerbahçe’yi olması gerektiği yere taşıyacağız”

YORUMLAR

  • 0 Yorum