Aziz Yıldırım'dan Orman'a EuroLeague cevabı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, dün verdiği röportajda EuroLeage organizasyonu için “Ben karşıyım, hırsızlık organizasyonu” diyen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’a yanıt gibi bir yazı yazdı.

Aziz Yıldırım'dan Orman'a EuroLeague cevabı
31 Mayıs 2017 - 10:23

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın dün Fenerbahçe basketbol takımının şampiyon olduğu EuroLeague organizasyonu ile ilgili sözlerine Aziz Yıldırım’dan cevap niteliğinde bir yazı geldi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün resmi yayın organı olan Fenerbahçe Dergisi’ne yazdığı baş yazıda EuroLeague şampiyonluğuna geniş yer ayırdı.

“Buradan dürüstçe belirtmek isterim ki; Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımızın kazandığı Euroleague şampiyonluğunu, takımlarımız tarafından kazanılan uluslararası başarılar içinde ayrı bir yere koyuyorum” diyen Aziz Yıldırım şöyle devam etti:

“BU BAŞARIYI GEÇEBİLECEK TEK BAŞARI…”

“Bu kupa, spor dünyasının bu organizasyona verdiği değer göz önünde bulundurulduğunda, Türk spor tarihinde kulüpler bazında elde edilen en büyük başarıdır ve ne mutlu bize ki bu başarıyı Türkiye’ye armağan etmek Fenerbahçe’ye nasip olmuştur. Böylece Fenerbahçe, sportif başarıda çıtayı çok yükseklere taşımıştır. Türk spor tarihinde artık elde edilen bu başarıyı geçebilecek tek başarı kıstası, bir Türk kulübünün futbolda Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanması olacaktır. Eminim bir gün Fenerbahçe, taraftarının da gücü ile onu da başaracaktır.”

“EN BÜYÜK PAY OBRADOVIC’İN”

Yıldırım, elde edilen başarıda en büyük payın koç Zeljko Obradovic’e ve basketbolculara ait olduğunu vurgulayarak, “Sayın Obradovic’e ve teknik heyetimize, idari menajerimize, basketbolcularımıza, kondisyonerimize, tercümanımıza, malzemecisinden, kapıda bekleyen güvenlikçi arkadaşıma kadar bu takıma emek veren tüm çalışanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Ayrıca; bu başarıda Yönetim Kurulu’ndaki yol arkadaşlarımın ve geçmiş yönetimlerdeki arkadaşlarımın da katkısı büyüktür. Harcadıkları mesailerinden ve emeklerinden dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Yine bu başarının en büyük paydaşı olan büyük taraftarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

FİKRET ORMAN NE DEMİŞTİ?

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman dün katıldığı bir programda EuroLeague organizasyonu için şu ifadeleri kullanmıştı: "Ben EuroLeague'e karşıyım, hırsızlık organizasyonu. Takım gönderilmesine karşıyım. İspanyol şirket kurmuş kulüplere yüzde vermiş. Büyük sponsorlar var. Fazla para vereni alıyorlar. O kadar para harcayacağım, para İspanyol şirketin cebine girecek. Maçları yöneten de şirketin para verdiği hakem. Darüşşafaka Doğuş'u Real Madrid karşısında yediler mesela. Real Madrid, CSKA para harcıyor oraya ama bence gerizekâlılık. Biz Real Madrid değiliz. Rus patron da nereden geldiği belli olmayan parayı harcıyor. Fenerbahçe'nin şampiyonluğu tabii ki çok değerlidir ama kulüp olarak tamamen zarar ediyorsunuz buna karşıyım.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum