Aziz Yıldırım'dan sponsor ve transfer müjdesi

Gelecek sezonda Doğuş Grubu ile birleşmenin gerçekleşeceğini müjdeleyen Aziz Yıldırım, dört transferin de bittiğini ifade etti. İşte Yıldırım'ın açıklamaları...

Aziz Yıldırım'dan sponsor ve transfer müjdesi
03 Haziran 2017 - 11:46 - Güncelleme: 03 Haziran 2017 - 12:46

Fenerbahçe ile Doğuş’un gelecek sezonda sponsorluk bağlamında birleşeceğini müjdeleyen Aziz Yıldırım, gelecek sezon EuroLeague’de yer alacak Fenerbahçe’nin mali tablosunu anlattı. Mayıs ayında Fenerbahçe'nin transferlerinin biteceğini açıklayan Yıldırım, transferler hakkında da açıklamalarda bulundu.

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamaları:

Aziz Yıldırım, “Biz eğer geçen 3 sezonda final-four oynamamış olsaydık, bu aldığımız kupada tesadüf olacaktı. Basketbolda bütçemiz 30 milyon Euro. Bunun 12 milyon Euro'su sponsporlardan geliyor. Kalan 18 milyon Euro açıktır. Borcun bir bölümü de buradan geliyor.

Fenerbahçe ile Doğuş baskebolda birlikte hareket edecek. Bütün anlaşmalar tamamlandı. İş sadece imzaya kaldı. Anlaşma 3 yıllık olacak, bütçenin yarısını Doğuş Grubu karşılayacak. Ayrıca Ülker Sports Arena'yı yapan, karşılığında tek bir şey istemeyen Murat Ülker'e de ölene kadar teşekkür etmeye devam edeceğim.

‘Ülker’den ne menfaati var?’ diyorlar. Ülker’den tek menfaatim maçlarda yediğim çikolata. Başka bir menfaatim yok” açıklamasında bulundu. 

"4 TRANSFERİ BİTİRDİK"

Yıldırım, "Önümüzdeki yıl, bütün branşlarda başarılı olmak için çalışacağız. Şampiyon olacağız demiyorum, sonra bak söyledi ama olamadılar diyor. Transferleri mayıs ayında bitireceğimi söylemiştim. Ama bazen sorunlar olabiliyor. Transfer dönemi 17 Haziran'da açılıyor. Zaten hali hazırda 4 futbolcuyla anlaştık. Bunları kısa süre içerisinde açıklayacağız. Teknik direktör olarak 3 teknik adamla görüşüyoruz. Burada da kısa süre sonra sonuç alacağız.

Aykut Kocaman'ın ismi geçiyor, adam daha gelmeden 'Aykut Kocaman gelmesin.' Ya kardeşim sen kimsin de 'Aykut Kocaman gelmesin' diyorsun. Bizdeki basın, kahvedeki normal insanlara döndü"

"ORMAN'A SERT BİR KONUŞMA YAPMAYACAĞIM"

"Fikret Orman'ın sözleri çok enteresan. Sert bir konuşma yapmayacağım. Her şeye bir cevap vermeye kalksam, kavga çıkar. Futbolda başarısız olmamızın nedeni Türkiye Futbol Federasyonu. Haklarında bir şey söylüyorsun, 8 ay ceza. Fikret Orman kendi kendiyle çelişiyor. Euroleague'de TOP 16'ya kaldıkları zaman, başarılı bir kadroları olduğunu söylemişti. 2 yıl önce bu kupayı kazanacak kadroları olduğunu söylemişti. Sayın başkan ne söylediğinin farkında değil. Bizim Euroleague şampiyonluğumuz, Beşiktaş'ın şampiyonluğunu ezdi. Konu bu. Bayrağı astık, bayrağı yaktılar. Gelin siz de asın"

ŞENOL GÜNEŞ'E 

"Şenol Güneş, Obradovic ve sporcularımızı tebrik yazısı gönderdi. Boş bir kağıtla gönderdi. Beşiktaş antetli değildi. Ben de buna karşılık, Fenerbahçe antetli bir cevap yolladım. Ben de Şenol Güneş'i şampiyon olduğu için tebrik ediyorum"

LENS HAKKINDA

Lens'e pazartesi günü teklifimizi yollayacağız. Onlar bize bir teklif yaptı ama yüksek geldi. Ortak bir noktada buluşabiliriz. Beşiktaş'a gidecek diyorlar. Gitsin. Biz o kompleksi atlattık. Onlardan bir oyuncu almak için de uğraşmayacağız. Rahat olsunlar"

QUARESMA 

"Gelelim Quaresma konusuna. Sızmamasını çok istedim. Ama avukatının bize gönderdiği sözleşme detayları var. Eğer Fikret Orman bu belgeyi istiyorsa, kulübü arasın, kendisine kopyasını gönderelim. Beşiktaş'ın bir de duruş meselesi var. Bir efendi oluyorlar, bir feda diyorlar..."

"BU KADAR KOMPLEKSE GİRMEYİN"

"Süleyman Seba gibi bir insan vardı. Süleyman abi duruşu diyorlar, onunla birlikte aynı dönemde başkanlık yapma şerefini yaşadım. Ama o dönem bile 'Ahmet Dursun, Seba gitsin' diye tezahürat yaptınız ya. Şimdi onun arkasına sığınmış, duruş sergiliyorsunuz. FETÖ'ye karşı ne yaptınız peki. Sizi suçluyorlar? Stadınıza uçak iniyor. Bu nasıl duruş? Beşikaş'ın aldığı 2 şampiyonluk zorbalıkla alınmıştır. Dönem başkanı Haluk Ulusoy, kararı reddetmiş, tahkim kurulundan zorla almışlardır. Gitsinler o 2 şampiyonluğu iade etsinler. Fikret Orman hergün Fenerbahçe'yi konuşuyor. Biz de böyle bir şey yok. Bizden size 2 futbolcu gitti, çıkıp bir açıklama yapmadık. Bu kadar Fenerbahçe kompleksine girmeyin lütfen"

300 MİLYON DOLAR BANKA BORCU

"Devletten bir isteğimiz yoktur. Devlet, EuroLeague şampiyonu olduğumuz için bir bedel vermek istiyor. 750 altın gibi bir tutar. Beşiktaş, stadını bitiremiyordu. Devlet yardım etti. Fenerbahçe’nin 300 milyon dolar bankalara borcu vardır. Bu borcun içinde amatör branşlarda var. Bu sezon basketçilere ödemek için 15 milyon dolar bankadan borç alındı.

Bankalarla yapılandırmaya gideceğiz. Sportif A.Ş’nin 198 milyon dolar, kulübün ise 96 milyon dolar.

Ziraat Bankası ile gittim görüştüm. Onun dışın 1 TL bir yardım talebimiz olmadı" 

ÜNİVERSİTE

"Fenerbahçe Üniversitesi ile ilgili her şey tamamlandı. Bina konusunda çalışmalarımız sürüyor. ocak ayından itibaren, 3 binayla konuşmalara başladık. Kiralık olarak tutacağız, YÖK ile anlaşıp, yerleşime başlayacağız. Ana hedefimiz Fikirtepe bulunan 10 dönümlük araziyle 5 katlı bir üniversite binası yapmak. İçişleri bakanından imza geldiği anda projeye başlayacağız"

"HEPSİNİN HESABINI SORACAĞIM"

Yargıtay kararını bekliyoruz. Sonuçlandığı zaman hesaplara başlayacağız. Bana yazı yazanlar, laf söyleyenler gitsin Fenerbahçe için gitsin 1 gün hapis yatsın. Allah inşallah bu hesapları sormadan bize ölmeyi nasip etmesin. 3 Temmuz operasyonu olmasa Fenerbahçe'nin değeri 1.2 milyar dolardı. Şu an 300 milyona geriledi. Mağdur ben değilim, mağdur Fenerbahçe'dir"

YORUMLAR

  • 0 Yorum