Aziz Yıldırım stadı terk etti

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, Ülker Stadyumu'ndaki kongreyi terk etti.

Aziz Yıldırım stadı terk etti
08 Haziran 2024 - 11:43 - Güncelleme: 08 Haziran 2024 - 14:02
Ülker Stadyumu'nda gerçekleştirilen Fenerbahçe kongresinde gergin anlar yaşandı.

Aziz Yıldırım, "1 dakika beni dinleyin Fenerbahçeliler. Fenerbahçe'ye yakışır bir kongre olsun. Yapılan seçim gayrı demokratik bir seçim oldu. Ben buradan ayrılıyorum. Yarın oy atmaya geleceğim. İsteyen kalabilir, isteyen ayrılabilir" diyerek kongreden ayrıldı.

Kongrede neler yaşandı?

 El kaldırma usulüyle yapılan seçimde Ali Koç'un önerdiği Vefa Küçük'ün seçimi yönetmesi kararlaştırıldı. Aziz Yıldırım cephesi ise asıl kazananın kendi önerdiği Şekip Mosturoğlu olduğunu öne sürdü.

Erol Bilecik'in mali tablolarını sunması esnasında Aziz Yıldırım kürsüye gelerek konuşmaya çalıştı. Vefa Küçük, bu esnada 'Benden izin almadınız' dedi. Aziz Yıldırım ise 'Sen seçilmeden o koltukta oturuyorsun' dedi. Ali Koç bu sırada Aziz Yıldırım'ın yanına gelerek konuştu.

Vefa Küçük ise "Kürsü işgal edilmiştir. Kürsüyü boşaltacağız." dedi. Sonrasında Aziz Yıldırım kongreden ayrıldı.

Kongreyi neden terk etti?

Aziz Yıldırım, stadyumdan ayrıldıktan sonra basın mensuplarına konuştu.

"Divan başkanlığı seçiminin nasıl oldubittiye getirildiğini hepiniz gördünüz. Delegelerin tepkisi oldukça ve bunlar büyüdükçe ortalık gerildi. Yer yer kavgalar çıktı. Kongre üyesi olmayan taraftarlar da içeri alınmıştır. Görevli adı altında da içeri insanlar alınmıştır."

Ali Koç 'Gerekirse kavga edelim' dedi

"Kürsüye giderek bu yanlışa bir çözüm bulmalarını istedim. Amacım bir sükunet ortamı yaratmaktı. Ali Bey'e yöneldim, elini sıktım. Divan'ın tavrının kavgaya yol açacağını söyledim. Ali Bey 'Gerekirse kavga edelim.' dedi."

Seçim bitene kadar oradayım

Holdinglerin takımı Fenerbahçe mi yoksa halkın takımı Fenerbahçe mi? Yarın bunu oylayacağız. Bütün delegelerimizi yarın stadyuma bekliyorum. Ben de sabah erken saatlerden itibaren orada olacağım ve seçim bitene kadar da oradan ayrılmayacağım.

Çekilmek yok

Şekip Bey’in oyu fazlaydı. Karşı taraf çift el kaldırıyor. Düzgün bir ekiple sayım yapmak gerekirdi. Tribünlerde üst katlarda insanlar oy kullanıyor, bunlar sayılmadı. Kale arkasında el kaldırıyorlar, sayılmıyor. Böyle seçim mi olur? Kongreye gelen insanlar amigoluk yapmayacaklar. İki taraf için de aynısını söylüyorum. Stada maça gelmiş gibi geliyorlar. Bu yanlış. Ayırmadan söylüyorum, kimse bu şekilde davranamaz. Ben hiçbir zaman ortamı germedim, sakin konuştum. Kim kazanırsa kazansın, Fenerbahçe kazansın. Holdinglerin Fenerbahçe'si mi, halkın Fenerbahçe'si mi? Delegeler karar versin. 'Şekip Bey ile çalışmayacağım' diyor. Seçilerek gelmiş adam oraya, böyle saçma şey mi olur?

Fenerbahçe'nin üzerindeki ölü toprağını kaldırdım. Onlara yön verdim. Ben hedefime ulaştım. Çekilmeyeceğim! Çekilmek falan yok! Divan'a gidip 50 milyon dolar teminat mektubu vereceğim. Şampiyon olamazsak o parayı Fenerbahçe'ye vereceğim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum