Barcelona acımadı

La Liga 34

Barcelona acımadı
26 Nisan 2017 - 22:16

La Liga 34. hafta maçında Nou Camp’ta Osasuna’yı konuk eden Barcelona, rakibini Lionel Messi, Andre Gomes ve Paco Alcacer’in ikişer, Javier Mascherano’nun tek golü ile 7-1 mağlup etti. Osasuna’nın tek golünü Roberto Torres kaydetti.

BARÇA İYİ BAŞLADI

El Clásico morali ile sahasındaki maça iyi başlayan Barça, ilk dakikadan itibaren oyun üstünlüğünü ele geçirdi. Topu ilk dakikalarda rakibine göstermeyen Katalanlar, girdikleri ilk iki net pozisyonda öne geçme fırsatını kullanamadılar. Maçın 12. dakikasında ise güzel bir solo performans ile topu ağlara gönderen Lionel Messi takımını 1-0 öne geçirdi.

İLK YARIDA BİTTİ

Golden sonra rakip yarı sahayı daha da abluka altına alan Barcelona; sırasıyla Arda, Messi ve Alcacer ile gol fırsatlarından yararlanmayı başaramadı. Aradığı ikinci golü Ivan Rakitic’in asistinde Andre Gomes ile maçın 30. dakikasında bulan Barça iyice rahatladı. Devrenin geriye kalan dakikalarından gol çıkmazken, taraflar soyunma odasına 2-0’lık ev sahibi üstünlüğü ile gitti.

GOLLER ARDI ARDINA

İkinci yarı ise çok hızlı başladı. 48. Dakikada ender gelişen Osasuna atağında golü bulan Roberto Torres farkı bire indirdi. Attıkları golden sonra birkaç dakika oyuna hükmeden konuk ekip Osasuna’nın umutları, Barça’nın Andre Gomez ile 57. dakikada bulduğu gol ile çoktü. Bu dakikadan sonra daha da rahat oynamaya başlayan Barça, önce 61’de Messi ardından 64’te Alcacer ile 5-1’i bulmayı başardı.

RAHAT GALİBİYET

5. Golün ardından da rakip kalede etkili olan Barcelona, 67. dakikada kazandığı penaltıdan kaptan Javier Mascherano ile yararlandı ve skoru 6-1’e getirmeyi başardı. Bu dakikadan sonra maçta fazla pozisyon olmazken, Barça’nın forveti Paco Alcacer 86. dakikada skoru belirledi. Barcelona 7-1’lik farklı skorla 3 puanı almayı başardı.

ARDA 45 GÜN SONRA

Son dönemlerinde takımında kadroya dahi girmekte zorlanan milli futbolcumuz Arda Turan, 45 gün sonra bugün Osasuna karşısında maça ilk 11’de başladı. En son geçen ayın ortasında Barcelona forması giyen Arda, takımının Deportivo’ya 2-1 mağlup olduğu maça ilk 11’de başlamış ve 58 dakika sahada kalmıştı.

BARÇA LİDERLİK AŞKINA

34. maç gününde 24. galibiyetini alan Barcelona, puanını 78 yaptı ve 2 maç fazlasıyla ikinci Real Madrid’in 3 puan önüne geçti. Ligin dibine demir atan Osasuna ise bu mağlubiyetle 18 puanla 20. sırada kaldı.

Arda İlçöl - futboo.com