Barcelona formasına 15 yıl hapis

Birleşik Arap Emirlikleri’nin, Katar’la diplomatik ilişkilerini kesmesinin ardından, göğsünde Katar Havayolları reklamı bulunan Barcelona formasını ülkede yasakladığı ve giyenlerin 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanabileceği belirtildi.

Barcelona formasına 15 yıl hapis
10 Haziran 2017 - 15:39

Ortadoğu’da giderek büyüyen Katar krizinde ilginç bir gelişme yaşandı. Birleşik Arap Emirlikleri, sponsor olarak üzerinde Katar Havayolları’nın markası bulunan La Liga ekibinin formasını yasakladı. Birleşik Arap Emirlikleri’nde Barcelona forması giyen ve taşıyanların tutuklanacakları ve 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanabileceği açıklandı.

İNGİLİZ BASINI DA YAZDI

İtalya’da yayınlanan La Repubblica gazetesinin haberine göre, yasağın Katar ile diplomatik ilişkisini kesen diğer 10 ülkeye de yayılabileceği ifade edildi. İngiliz basını da söz konusu 15 yıllık hapis cezasının 110 bin İngiliz Sterlinine çevrilebileceğini yazdı.

Bu arada Barcelona Kulübü, önceki gün yaptığı resmi açıklamada, 2010-2016 yılları arasında ana sponsoru olan Katar Spor Yatırımları ile mali ilişkilerini detaylı olarak kamuoyuna duyurmuştu.

Barcelona’nın Katar açıklaması için TIKLAYINIZ…

YORUMLAR

  • 0 Yorum