Barcelona, Messi yerine kimi alır? Efsane sonrası...

Barcelona'da Lionel Messi dönemi resmen sona erdi. Tarihin en iyi futbolcularından biri olarak gösterilen Messi'nin takımdan ayrılmasıyla efsanenin boşluğunun nasıl doldurulacağı da merak konusu...

Barcelona, Messi yerine kimi alır? Efsane sonrası...
06 Ağustos 2021 - 11:39 - Güncelleme: 06 Ağustos 2021 - 11:46
FUTBOO | Barcelona efsanesi... Futbol tarihinin belki de bir numarası... Golleri ve asistleriyle daima adından söz ettiren Messi, bu kez farklı bir konuyla gündemde. Arjantinli süper yıldız, Barcelona'ya resmen veda etmiş durumda! Yeni takımı neresi olacak merak konusu ama Barcelona'nın Messi'yi arayacağı çok aşikar. 

Peki Messi'nin takımdan ayrılması halinde La Liga devi hangi isimleri transfer edebilir? Önemli bir yıldız almak zorunda olacaklar ama 634 gollük efsanenin yeri dolacak mı? Bunlar bilinmez ama şimdilik bir seçeneklere göz atalım.

Yarım kalan bir hikaye: Neymar

Barcelona'dan 2017 yılında ayrılarak PSG'nin yolunu tutan Neymar, Messi'nin gölgesinde olmaktan kurtulmak istiyordu. Paris'te bunu başarsa da alıştığı rekabeti yaşayamadı. Geçtiğimiz transfer dönemlerinde de Messi'nin büyük ısrarlarına karşın Barcelona yeterli cesareti gösterip Neymar'ı geri alamadı. Şimdi ise en doğru zaman olabilir. Hem Brezilyalı, Barcelona'da 1 numara olurken hem Katalan ekibi, Messi'nin gidişini biraz olsun telafi edebilir.
 

Sağlam bir yatırım: Jadon Sancho

Erling Haaland, Dortmund formasıyla neler yapabileceğini çok genç yaşta göstermiş bir futbolcu. Golün her türlüsünü atıyor. Avrupa futbolunda şu an Mbappe ile birlikte geleceğe damga vurması beklenen iki futbolcudan biri. Yani şimdiki Messi - Ronaldo rekabetini ilerleyen yıllarda Mbappe - Haaland olarak görebiliriz. Haaland'ı o kadar takım isterken transfer edebilmek Messi acısını biraz olsun dindirebilir.

Yeni bir meydan okuma: Sadio Mane

Liverpool'da her şeyi kazandı. Kulübün Premier League hasretine son vermesinde büyük rol oynarken Şampiyonlar Ligi'nde de zafer yaşadı. Uzun süre adı Real Madrid ile anılsa da Barcelona'nın teklifini cezbedici bulabilir. Son iki sezonda 48 gol atan Mane, yeni bir meydan okuma isteğiyle Barcelona'nın yolunu tutabilir.

Böyle bir potansiyel yok: Kylian Mbappe

Şu anda dünyanın en potansiyelli oyuncusu şüphesiz Kylian Mbappe. Messi'nin henüz kazanamadığı Dünya Kupası'nı 19 yaşında kazanan Mbappe, 196 kulüp maçında 121 gol atarak önemli bir performansa da imza attı. Onu transfer etmek fazlasıyla maliyetli olacak ancak Messi gibi tarihe geçme ihtimali de azımsanmayacak kadar yüksek olacak.

Yedek kalmaya dayanamaz: Riyad Mahrez

Messi'nin Manchester City'e transfer olması halinde Mahrez'in forma şansı oldukça azalacak. Bernardo Silva ile ciddi bir rekabette olan Cezayirli yıldız, Arjantinli yıldızın takıma katılması sonrasında ilk 11'de düzenli oynayacağı bir takıma gitmek isteyebilir. Maliyet bakımından da Barcelona için uygun olan bu transferin, taraftar tarafından nasıl karşılanacağı ise elbette şüpheli olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum