Barcelona'yı kurtaracak kişi belli: Xavi Hernandez!

Barcelona'da gemi battı, yılların kaptanı Xavi'nin direksiyonun başına gelme vakti geldi...

Barcelona'yı kurtaracak kişi belli: Xavi Hernandez!
15 Ağustos 2020 - 02:06 - Güncelleme: 15 Ağustos 2020 - 04:09
Barcelona gibi bir takım, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde 8 gol yiyerek eleniyorsa o takımın teknik direktörü görevinden alınır. Bunun ikinci bir şansı yok, affedilme gibi bir durumu da yok. Quique Setien ile buraya kadar. Olmadı, bu saatten sonra da olması imkansız.

Peki tarihinin en ağır yenilgilerinden birini yaşayan, kriz içindeki Barcelona'yı kim kurtarabilir: Xavi! Barcelona efsanesinin artık takımın başında teknik direktör olma zamanı geldi, hatta geçiyor bile.

''Barcelona benim hayalim''

Şu anda Katar'da Al-Sadd takımını çalıştıran Xavi, Barcelona'da çalışmak istediğini gizlemiyor. Adı, devre arasında da Barça ile geçmişti ama Setien ile anlaşılmıştı. Xavi, ''Barcelona'da teknik direktör olmak hayalim. Tekrar Barcelona'ya dönme fikri beni çok heyecanlandırıyor.'' demişti. 

Pirlo, Zidane, Guardiola...

Xavi, ayrıca teknik direktörlük görevinde tecrübe kazanıp Barcelona'nın başına geçmek istiyor. Ancak eviniz sizi çağırıyorsa sorgulamaz ve gidersiniz. Zaten şu anda da büyük takımların eski futbolcularına yönelme algısı ağır basıyor. Pirlo'nun hiçbir teknik direktörlük tecrübesi yok mesela ama yeni sezonda Juventus'u çalıştıracak. Real Madrid, 'tecrübesiz' Zidane ile tarihi başarılar kazandı. Barcelona, bunu daha önceden Guardiola ile de göstermişti. Görev artık Xavi'yi çağırıyor.

En iyi adres Xavi

Başka teknik direktör adayları da gündeme gelebilir ama artık Barcelona'da kulübü yakından tanıyan, bir şeyleri değiştirebilecek birisi gerekiyor. Onun için de en iyi adres Xavi olarak gözüküyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum