Başakşehir 6. şampiyon olabilecek mi?

Geçen sezon şampiyonluğu Galatasaray'a kaptıran Başakşehir, bu kez tüm ipler kendi elindeyken mutlu sona ulaşabilecek mi? Bursaspor'dan sonra bir tarih yazma fırsatı daha olan Başakşehir kritik döneme giriyor.

Başakşehir 6. şampiyon olabilecek mi?
04 Temmuz 2020 - 00:10 - Güncelleme: 04 Temmuz 2020 - 02:21

FUTBOO | Kuşkusuz son birkaç sezonda Süper Lig’de herkesin takdirini kazanan takımların başında Başakşehir geliyor. Abdullah Avcı ile başlayan, bugün Okan Buruk’un önderliğinde yoluna devam eden Başakşehir, şampiyonluğa bir kez daha çok yaklaştı. Geçen sezon Galatasaray’a karşı yarışı son haftalarda kaybeden Başakşehir, tarihi başarıya bu yıl ulaşabilecek mi?

Son yıllarda Süper Lig, hatta Türk futbolunda en hızlı gelişim gösteren Başakşehir, son 4 sezonda adını iyice kabullendirdi. Özellikle 2018/2019 sezonunda Galatasaray ile müthiş bir şampiyonluk yarışına girmiş ancak sonunu getirememişlerdi. Bu başarıya, bu yıl da çok yakınlar.

Süper Lig’in 29. haftasına 60 puanla lider giren Başakşehir, kalan 5 haftada kendi kaderini belirleyecek. İkinci sıradaki Trabzonspor’un 2 puan önünde olan Başakşehir sırasıyla Antalyaspor, Denizlispor, Konyaspor, Kayserispor ve Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek. Bu maçlarda istedikleri sonuçları alırlarsa Başakşehir tarihi bir başarıya imza atabilir.

Süper Lig’de 6. şampiyon çıkacak mı?

Süper Lig tarihinde şu ana kadar Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un dışında şampiyonluk sevinci yaşamış tek bir takım var; Bursaspor. Bursaspor, 2009/2010 sezonunda 75 puanla ligi şampiyon bitirmiş ve Süper Lig’de mutlu sona ulaşan 5. farklı takım olmuştu. Başakşehir, mutlu sona ulaşması halinde hem 6. şampiyon olacak hem de 9 sezon sonra Süper Lig’de Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dışında bir takım şampiyonluk yaşamış olacak.

Okan Buruk içn de büyük heyecan

Teknik direktörlük kariyerine 2013 yılında Elazığspor ile başlayan, 2019 yılında Çaykur Rizespor’un ardından Başakşehir’in başına geçen Okan Buruk, takımını zafere taşıyabilirse, çok önemli bir işe imza atmış olacak. Buruk böylece teknik direktörlük kariyerinin 7. senesinde şampiyonluğa ulaşacak.

Süper Lig’de şampiyonluk sayıları

Galatasaray, 22

Fenerbahçe, 19

Beşiktaş, 15

Trabzonspor, 6

Bursaspor, 1


YORUMLAR

  • 0 Yorum