Başakşehir Ankara'da son anda yıkıldı

Medipol Başakşehir konuk olduğu Gençlerbirliği’ne Ankara’da son nefeste mağlup oldu. Süper Lig’in 6. Haftasında Skuletic'in 90+1'de attığı golle karşılaşmayı 1-0 kazanan Başkent temsilcisi ederek ligdeki ilk galibiyetini elde etti. Konuk ekip ise Karabükspor’un ardından ikinci kez sahadan mağlup ayrıldı.

Başakşehir Ankara'da son anda yıkıldı
23 Eylül 2017 - 18:55

Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynanan karşılaşmaya iki takım da temkinli başladı. İlk ciddi atak 13. dakikada Ahmet Oğuz'un hatasında topu önünde bulan Mevlüt Erdinç ile geldi. Futbolcu kendi çabasıyla ceza sahasına kadar getirdiği topa sert vurdu ancak kaleci Hopf'ta kaldı.

18’de ev sahibi ekipten Serdar Özkan topu son çizgiye taşıdı, pasını ceza alanı içindeki Khalili'ye aktardı. Bu futbolcunun yerden şutunda topu Volkan Babacan kontrol etti.  

Daha atak gözüken Gençlerbirliği’nde 23. dakikada Serdar Özkan'ın pasında son olarak ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Zeki Yavru'nun şutunda, top kaleciye çarparak kornere çıktı.

Ahmet Oğuz'un 35’te yaptığı ortada penaltı noktasında iyi yükselen Skuletic'in kafa vuruşunda top kalecide kaldı.


Mücadelenin ilk yarısı golsüz sona erdi. 

İkinci yarıda da Ankara temsilcisi etkili ataklar yaptı. 56’da serbest vuruşta topun başına geçen Khalili, sert vurdu. Ancak Volkan topa sahip oldu. 

Konuk ekip Başakşehir Visca'nın 68. dakikada sağ çaprazdan topa sert vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 

84’te Başakşehir'in kullandığı serbest vuruşta ceza alanında topla buluşan Mevlüt Erdinç'in şutunda, Gençlerbirliği defansı kademeye girdi ve topu kornere attı.

Artık maç böyle bitecek derken 90+1’de Gençlerbirliği öne geçti. Başakşehir savunmasındaki Attamah'ın hatasında ceza alanında topa ayak koyan Skuletic, topu ağlarla buluşturdu: 1-0. 

Bu gol maçın sonucunu da belirledi. 10 puanda kalan Başakşehir 5. Sırada yer alırken, ilk galibiyeti ile tanışan Gençlerbirliği puanını 4’e yükseltti ve 16. Sırada kendine yer buldu. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum