Başakşehir'de hedef gruplar

Süper Lig'de şampiyonluk iddiasını 33. haftaya kadar sürdüren Başakşehir, Süper Lig’deki en iyi sezonunu geçirmesinin yanında son haftaya kadar Beşiktaş’a tehdit oldu.

Başakşehir'de hedef gruplar
29 Mayıs 2017 - 14:08

Süper Lig’i ikinci sırada bitirmeyi garantileyen turuncu-lacivertli takım, gelecek sezonda Avrupa sahnesinde boy gösterecek.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Atiker Konyaspor ile 31 Mayıs Çarşamba günü finalde mücadele edecek turuncu-lacivertliler, hem kupayla noktalamak hem de gelecek sezonda bu geleneği sürdürmek istiyor.

ÖN ELEME OYNAYACAK

Başakşehir, Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılacak. Seri başı olmadığı için üç ön eleme onyacak olan Başakşehir ilk rakibini geçtiği takdirde play-off'a yükselecek. Turuncu-lacivertli ekip, play-off turunda eşleşeceği rakibi de geçmesi durumunda ise grup aşamasında Devler Ligi’ne merhaba diyecek. 


ZORLU SÜREÇ

Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme oynayacak olan Başakşehir, bu doğrultuda sezonu erken açacak.

14 Temmuz'da gerçekleştirilecek kura çekiminden sonra ilk maçların 25-26 Temmuz'da oynanacağı bu turda, rövanş karşılaşmaları ise 1-2 Ağustos'ta yapılacak.

Play-off turu kura çekiminin 4 Ağustos'ta gerçekleştirileceği Şampiyonlar Ligi'nde, bu turda ilk maçlar 15-16 Ağustos, rövanşlar ise 22-23 Ağustos'ta oynanacak.

Şampiyonlar Ligi'nde grupların kura çekimi ise 24 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

MUHTEMEL RAKİPLER

Başakşehir’in eşleşebileceği rakipler arasında Rusya'dan CSKA Moskova, Ukrayna'dan Dinamo Kiev, Hollanda'dan Ajax, Belçika'dan Club Brugge ve Çekya'dan Viktoria Plzen bulunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum