Başakşehir'e iyi, Konyaspor'a zor grup

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcilerimizin rakipleri belli oldu. Başakşehir C Grubu'nda, Konyaspor ise I Grubu'nda yer aldı.

Başakşehir'e iyi, Konyaspor'a zor grup
25 Ağustos 2017 - 14:41 - Güncelleme: 26 Ağustos 2017 - 00:16

Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil edecek olan Medipol Başakşehir ve Atiker Konyaspor'un rakipleri belli oldu. Monaco'daki Grimaldi Forum'da yapılan kura çekimi sonucu Başakşehir C, Konyaspor ise I Grubu'nda yer aldı.

Şampiyonlar Ligi play off turunda İspanya'nın Sevilla takımına 1-2 ve 2-2'lik skorlarla elenen Başakşehir I Grubu'nda Portekiz'in Braga, Bulgaristan'ın Ludogrets ve Almanya'nın Hoffenheim takımlarıyla eşleşti.

Geçtiğimiz sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandığı için doğrudan UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılma hakkını kazanan Atiker Konyaspor'un I Grubu'ndaki rakipleri ise Frasa'dan Marsilya, Avusturya'dan Salzburg ve Portekiz'den Vitoria Guimaraes oldu.

Statü nasıl?

Play-off turunu geçen 22 takımın yanı sıra Şampiyonlar Ligi play-off turunda elenen 10 takıma, doğrudan katılma hakkını kazanan 16 takım eklendi. Toplam 48 takım 4'erli olarak 12 gruba ayrıldı. Aralık ayında tamamlanacak olan grup aşaması sonucu ilk iki sırayı alan takımlar UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turuna katılacak. Son 32 turuna ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde gruplarında 3.sırayı alan 8 takım da eklenecek. 

UEFA Avrupa Ligi finali ne zaman nerede oynanacak?

UEFA Avrupa Ligi finali 2018 Mayıs ayı içinde Fransa'nın Lyon şehrindeki Parc OL Stadı'nda oynanacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum