Başakşehir'in Avrupa Ligi hikayesi

Avrupa Ligi'nde heyecan yeniden başlarken, temsilcimiz Medipol Başakşehir Kopenhag ile deplasmanda önemli bir maça çıkacak. Süper Lig'de sezonu şampiyon bitirerek tarih yazan Başakşehir'in bu sezon Avrupa'daki başarılı hikayesini kritik maç öncesi hatırlamak istedik.

Başakşehir'in Avrupa Ligi hikayesi
04 Ağustos 2020 - 18:20
FUTBOO | UEFA Avrupa Ligi'nde heyecan yeniden başlıyor. Temsilcimiz Başakşehir ise son 16 turu rövanş maçında Kopenhag ile karşılaşacak. Peki İstanbul ekibinin, bugüne kadar Avrupa serüveni nasıl gerçekleşti?

Süper Lig'de sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve tarihi bir başarıya imza atan Başakşehir, gözünü Avrupa'ya dikti. Temsilcimiz, şampiyonluğun hemen ardından Kopenhag maçı için çalışmalara başladı.

Başakşehir, ilk maçta 1-0 mağlup ettiği Kopenhag ile 5 Ağustos'ta karşılaşacak ve çeyrek final bileti kovalayacak. Peki İstanbul ekibinin, bu sezonki Avrupa Ligi macerası nasıldı? Araya pandemi dönemi girmesi sebebiyle hatırlatmakta fayda var.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???????? İstanbul'da artık yeni bir şampiyon var; Başakşehir #başakşehir #süperlig #futbol #şampiyon @ibfk2014

A post shared by futboo.com (@futboo_official) on



Lige kötü başlayan Başakşehir, Avrupa Ligi'nde de ilk maçında sahadan hüsranla ayrıldı. Gruplara 4-0'lık Roma mağlubiyetiyle başlayan temsilcimiz, ikinci hafta ise evinde Mönchengladbach ile 1-1 berabere kaldı.

Artık Başakşehir'in gruptan çıkması için üst üste galibiyetler alması gerekiyordu ve öyle de oldu. Önce sahasında Wolfsberger'i yenen İstanbul ekibi, rakibini deplasmanda da 3-0'lık skorla geçti ve puanını 7'ye yükseldi. 

Ancak 5. hafta maçları sonrasında durum karıştı. Başakşehir evinde Roma'ya farklı mağlup olunca hesaplar değişti. Artık Okan Buruk'un öğrencilerinin çok formda olan Mönchengladbach'ı deplasmanda yenmekten başka çaresi yoktu.

Almanya'da inanılmaz geri dönüş

Karşılaşmaya iyi başlayan Alman ekibi, 33. dakikada Marcus Thuram ile öne geçti. Buna yanıt 44. dakikada İrfan Can'dan geldi. Ancak bu skor tura yetmiyordu. Umutlar tükenmeye başlamışken sahneye 90. dakikada Enzo Crivelli çıktı ve Başakşehir'in gruptan lider olarak çıkmasını sağlayan golü attı.

Son 32 turunda ise rakip Sporting oldu. Portekiz'de oynan ilk maçı temsilcimiz 3-1'lik skorla kaybetti. Artık işlerin oldukça zorlaştığını herkes biliyordu. Ancak oyunculuk döneminde bu kupayı kazanmış olan Okan Buruk, sık sık Sporting'i eleyebileceklerini söylüyordu.

İstanbul'da oynanan maçın ilk devresi Başakşehir'in 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlansa da 68. dakikada Vietto'nun ayağından gelen gol, Başakşehir'e küçük çaplı bir mucizeye ihtiyaç duyduğunu gösterdi.

Mucizelerin adamı Edin Visca

Son yıllarda Süper Lig'e adeta damgasını vuran Edin Visca, 90+1. dakikada sahne aldı ve skoru 3-1'e getirerek karşılaşmanın uzamasını sağladı. Psikolojik üstünlüğü eline geçiren Başakşehir'de Boşnak yıldız, 119. dakikada 'bu iş bitti' diyerek takımına turu getiren golü kaydetti.

5 ay sonra rövanş oynanacak

Sporting'i eleyen Başakşehir, Kopenhag ile eşleşti. Koronavirüs salgını Avrupa'da birçok ülkeye sıçramış ve Danimarka ekibi, maçın ertelenmesi gerektiğini söylüyordu. Bu şartlarda oynanan maçı Başakşehir, Visca'nın 88. dakikadaki golüyle 1-0 kazandı. 

Artık temsilcimizin kaderi, 5 Ağustos'ta oynanacak rövanş maçıyla belli olacak. Futbolculuk döneminde, bu seviyeleri oynamayı çok iyi bilen Okan Buruk, tarihi sezonu Avrupa'da nasıl bir başarıyla taçlandıracak? Tüm sorular, yakın zamanda yanıt bulacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum