Başakşehir - Leipzig muhtemel 11'ler

Başakşehir, Şampiyonlar Ligi'ndeki beşinci maçında Leipzig ile kozlarını paylaşacak. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

Başakşehir - Leipzig muhtemel 11'ler
02 Aralık 2020 - 03:15
UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarının beşinci maçında Başakşehir ile Leipzig karşı karşıya gelecek. 

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanacak mücadele saat 20:55'te başlayacak. Karşılaşma beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

Başakşehir - RB Leipzig nuhtemel 11'ler



Eksikler

Başakşehir: Caiçara, Crivelli, Aleksic

Leipzig: Klostermann, Laimer, Henrichs



Takımların son durumu

Bundesliga'da son yılların yükselen değeri olan Leipzig, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon 6 puan topladı. Ancak puanların tamamını Almanya'da aldılar. Oynadıkları iki deplasman maçını da kaybeden Leipzig, bu karşılaşmalarda 6 gol yediler. Almanya dışında sıkıntı yaşayan Bundesliga ekibi, ligde ise 20 puanla lider Bayern Münih'in 2 puan gerisinde yer alıyorlar.

Manchester United zaferi sonrası kayıplar...

Süper Lig'de geçen sezonu şampiyon tamamlayan Başakşehir, yeni macerasında büyük bir sürprizle başladı. İlk 4 haftayı puansız hatta gol atamatan kapatan Başakşehir, galibiyet hasretine Trabzon deplasmanında son vererek ilk puanlarını aldı. İstanbul ekibi, sonrasında ise Antalyaspor'u 5 golle geçerek eski günlerine geri dönüş sinyali verdi. Son olarak da Konyaspor deplasmanından 3 puanı almayı başardılar. Ayrıca Başakşehir'in özellikle PSG karşısında gösterdiği performans da gelecek adına fazlasıyla umut vermişti. Temsilcimiz, formunun zirvesinde Manchester United maçıyla ulaştı ve İngiliz devini doğru oyunla mağlup etmeyi başardı. Milli ara sonrası lige Beşiktaş mağlubiyetiyle kötü bir dönüş yapan Başakşehir, sonrasında Manchester United'a yenilmekten kurtulamadı. Ligde de son hafta 3-0 öne geçmelerine rağmen Denizlispor ile 1-1 berabere kalarak sahadan 1 puanla ayrılabildiler.

İlk randevu Leipzig'in

Başakşehir ile Leipzih, Avrupa kupaları tarihinde ilk kez bu sezon karşılaştı. Almanya'da oynanan mücadeleyi Leipzig, Angelino'nun golleriyle 2-0 kazandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum