Başakşehir nasıl şampiyon olur?

Başakşehir, tarihinin ilk şampiyonluğuna artık çok yaklaştı. Boz Baykuşlar, hangi ihtimaller ile şampiyon olabilir?

Başakşehir nasıl şampiyon olur?
13 Temmuz 2020 - 07:16 - Güncelleme: 13 Temmuz 2020 - 09:41

Son 4 yıldır hep Süper Lig'in tepelerinde dolanan, geçen sene şampiyonluğu iki hafta kala Galatasaray'a kaptıran Başakşehir için 'bu sene, o sene' olması için elinde çok kuvvetli bir kozu var... 

Son 3 haftaya Trabzonspor'un 4 puan önünde lider giren Başakşehir'in hangi ihtimaller ile şampiyonluk sevinci yaşayabileceğini değerlendirdik.

Konya'da kazanırsa şampiyonluk şansı var

Başakşehir, Konyaspor'u deplasmanda yenerse ve Trabzonspor, Denizlispor'a mağlup olursa Başakşehir, tarihinin ilk şampiyonluğunu bu hafta ilan edebilir. 

Okan Buruk'un öğrencileri, bu hafta kazanır, Trabzonspor'da kazanırsa gelecek haftayı bekleyecek. Eğer 33. haftada Başakşehir, sahasında Kayserispor'u mağlup ederse Trabzonspor'un sonucuna bakmaksızın şampiyonluk ipini göğüsleyecek. 

Başakşehir ve Trabzonspor aynı puanda bitirirse ne olacak?

Peki iki takım da ligi aynı puanda bitirirse ne olacak? Önce ikisinin arasındaki maçlara bakılıyor. İki takım arasında oynanan iki maç 1-1 ve 2-2 sona erdi. Eşitlik burada da bozulmadığı için genel averaja bakılacak. Genel averajda Trabzonspor, +3 averajı ile avantajlı konumda. Bu duruma nasıl gelinebilir? Eğer Başakşehir kalan 3 maçın 1'ini kazanır, 2'sinde berabere kalır ve Trabzonspor tüm maçlarını kazanırsa genel averaja bakılacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum