Başakşehir ve Konyaspor'un rakiplerini tanıyalım

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcilerimiz Başakşehir ve Atiker Konyaspor'un rakipleri belli oldu. Başakşehir ve Atiker Konyaspor'un rakiplerini mercek altına aldık.

Başakşehir ve Konyaspor'un rakiplerini tanıyalım
25 Ağustos 2017 - 15:55

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcilerimiz Başakşehir ve Konyaspor'un rakipleri belli oldu. Başakşehir, C Grubu'nda Braga, Ludogorets Razgrad ve Hoffenheim ile eşleşirken; Konyaspor ise I Grubu'nda Salzburg, Guimares ve Marsilya ile eşleşti. Temsilcilerimizin rakiplerini mercek altına aldık. Önce Başakşehir'in gurubuyla başlayalım.

C Grubu: Sporting Braga, Ludogorets Razgrad, Hoffenheim, İstanbul Başakşehir

Sporting Braga

UEFA Avrupa Ligi'nin tecrübeli ekiplerinden Braga, bu sezon transferde güç kaybetti. Braga'yı Abel Ferreira çalıştırıyor. Kadro değerleri 60 milyon euro civarında. Bu sezon Xeka, Jose Queiros ve Tomas Martinez gibi isimleri kaybetti. Yerlerine ise Andre Moreira, Ricardo Horta, Paulinho, Bruno Viena gibi genç isimleri kadrosuna kattı. Kadrosunun yaş ortalamasını düşüren Braga, lige 3 maçta aldığı 2 galibiyetle başladı. Ligin ilk haftasında son şampiyon Benfica'ya 3-1 mağlup oldular. UEFA Avrupa Ligi'ne ise AIK Stockholm ve Hafnarfjordur'u eleyerek geldiler. Maçlarını 30 bin kişilik Municipal de Braga Stadı'nda oynamaktalar ve takımdaki en etkili isimleri yeni transferlerinden biri olan Paulinho. Ayrıca geçtiğimiz sezonlarda da Braga forması giyen Ahmed Hassan ve Nikola Stojiljkovic de tehlike yaratabilecek isimler. Geçtiğimiz sezonlarda temsilcilerimizden Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Konyaspor ile de oynayan Braga eski gücünde olmamakla birlikte bu grubun en tecrübelisi ve en büyük favorisi olarak göze çarpmakta.

Ludogorets Razgrad

Bulgaristan futbolunun son yıllarında yükselen yıldızı olan Ludogorets Razgrad, bu sezon transferde Palomino, Borjan gibi isimleri kaybetti. Bulgaristan Ligi'ne çok iyi bir başlangıç yapan Ludogorets Razgrad, 5 maçta aldığı 13 puanla maç eksiğiyle 3. sırada. Ludogorets Razgrad'ı Georgi Dermendzhiev çalıştırıyor. Kadro değeri 26.5 milyon euro olan Bulgaristan ekibi maçlarını 6 bin kişilik Gradski Dianko Stefanov Stadı'nda oynamakta. UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına gelmesi ise epey uzun bir maceranın ardından oldu. Önce Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Zalgris'i eledi, ardından Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva'ya elendiler ve UEFA Avrupa Ligi play-off turuna kaldı. Burada da zayıf Suduva'yı eleyerek grup aşamasına kalmayı başardılar. Kadrosunda en tehlikeli diyebileceğimiz Keserü ve Marcelinho gibi yıldızları var. Geçtiğimiz sezonlarda Şampiyonlar Ligi'nde de görmeye alıştığımız Bulgar takımı bu sezon oyun anlamında geçmiş yıllarını arıyor. Bulgaristan Ligi'nde üst üste 6 yıldır şampiyon oldular ve bu sene 7. şampiyonluğu için ellerinden geleni yapacaklar. 

Hoffenheim

Almanya futbolunun bu sezonki sürprizlerinden Hoffenheim'ı 30 yaşındaki Julian Nagelsman çalıştırıyor. Kadrosuna Gnabry, Nordtveit gibi isimleri katan Hoffenheim, Niklas Süle'yi ise 20 milyon euro gibi bir bedelle Bayern Münih'e gönderdi. Geçen sezonu Bundesliga'da büyük bir sürpriz yaparak 4. bitiren Hoffenheim maçlarını 25 bin kişilik  Rhein Neckar Arena'da oynamakta. Hoffenheim bu sezona evinde Werder Bremen'i 1-0 yenerek başladı. Şampiyonlar Ligi play-off'unda Liverpool'a elenerek UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına katılmayı başardılar. Kadrosunda Kramaric, Gnabry, Kaderabak, Kerem Demirbay gibi yıldızları var. Her ne kadar temsilcimiz Başakşehir'e 3. torbadan gelen bir ekip olsa da, güç anlamında hiç de öyle değil. Özellikle potansiyelli genç yıldızlarıyla hızlı ve atak bir oyun oynuyorlar.

I Grubu: Salzburg, Marsilya, Vitoria Guimares, Konyaspor

Salzburg

Avusturya futbolunun en iyi takımı olarak gösterebileceğimiz Salzburg'u Marco Rose çalıştırıyor. Kadro değerleri 26 milyon euro olup, bu sezon Pongracic, Mahamadou Dembele gibi isimleri dahil ettiler. En büyük kayıpları ise 7 milyon euro'ya Leipzig'e giden Konrad Laimer ve  bedelsiz olarak gide Josip Radosevic oldu. Geçen sezon en yakın rakibine 18 puan fark atarak şampiyon oldular ve son yıllardaki hegemonyalarını sürdürüyorlar. Maçlarını 31 bin kişilik Red Bull Arena'da oynuyorlar. Salzburg bu sezon lige 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak başladı ve 13 puanla en yakın rakibi Sturm Graz'ın iki puan gerisinde 2. durumda. Kadrolarında en tehlikeli isim olarak Hee Chan Hwang, Valon Berisha, Haidara gibi isimler dikkat çekmekte. Salzburg'un UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalma serüveni de bir hayli uzun. Salzburg, Avrupa maratonuna Şampiyonlar Ligi'nde Hibernians'ı eleyerek başladı. Sonrasında Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde Rijeka'ya elendiler ve UEFA Avrupa Ligi play-off turuna kaldı. Bu turda da Rumen ekibi Vitorul'u elemeyi başarıp, gruplara kaldılar.

Marsilya

Fransa futbolunun deneyimli takımlarından ve geçmişte de UEFA Avrupa Ligi tecrübesi bir hayli fazla bulunan Marsilya'yı Rudi Garcia çalıştırıyor. Kadro değerleri 150 milyon euro civarında. Marsilya, epey hareketli bir transfer dönemi geçirdi. Öyle ki, kadrolarına N'Jie, Mandanda, Adil Rami, Luiz Gustavo, Thauvin ve Germain'i kattılar. Lassana Diarra ve Karim Rekik ile de yollarını ayırdılar. Maçlarını 67 bin kişilik Stade Velodrome'da oynuyorlar. Marsilya bu sezon 3 haftası geride kalan Fransa Ligue 1'de 7 puanla 5. sırada. Kadrolarında en tehlikeli isimler olarak Dimitri Payet, Germain, N'Jie, Lucas Ocampos gibi isimler gösterilebilir. Marsilya UEFA Avrupa Ligi'nde önce Oostende'yi sonra da Domzale'yi eleyerek gruplara kalmayı başardı. Her ne kadar 2. torbadan gelmiş olsalar da temsilcimiz için grubun en zor takımı Marsilya gibi gözükmekte.

Vitoria Guimaraes

Portekiz ekibi Vitoria'yı Pedro Martins çalıştırıyor. Kadro değerleri 26.5 milyon euro olup, maçlarını 30 bin kişilik Dom Afonso Henriques Stadı'nda oynamaktalar. Vitoria bu transfer döneminde kadrosuna Benfica'dan Celis'i kattı. Bunun dışında Hurtado ve Sebastian Rincon'un transferlerini de gerçekleştirdiler. Takımın önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Bruno Gaspar da 4 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Fiorentina'ya gitti. Vitoria, 3 haftası geride kalan Portekiz Ligi'nde aldığı 3 puanla 11. sırada bulunuyor. Kadrolarında en tehlikeli isimler olarak Sturgeon, Hurtado ve Josue Sa gösterilebilir. Vitoria Guimares geçen sezonun Portekiz Kupası şampiyonu. Bu yüzden de herhangi bir eleme oynamadan direkt olarak UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamalarına katılmayı başardı.

Araştırma: Uğur SEVER - futboo

YORUMLAR

  • 0 Yorum