Basamakları bir bir çıkan Szalai

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezonun devre arasında kadrosuna kattığı Attila Szalai, kısa sürede kendini ispatladı, Avrupa'nın önemli takımlarının radarına girdi! Bir yılda değerini 10 katına çıkaran Szalai için ciddi bir teklif gelmesi halinde Fenerbahçe'yi zor bir karar bekleyecek. İngiliz basınının haberine göre ise teklif var...

Basamakları bir bir çıkan Szalai
20 Temmuz 2021 - 11:20 - Güncelleme: 20 Temmuz 2021 - 11:44
FUTBOO | Attila Szalai, Fenerbahçe'ye geçen sezonun devre arasında transfer edildiğinde çok da bilinen bir isim değildi ancak Macar savunmacı kalitesini kısa sürede gösterdi ve 1 yıl içinde Avrupa devlerinin radarına girdi.

Güney Kıbrıs ekiplerinden Apollon Limassol'dan transfer edilen Szalai, geçen sezonun ikinci yarısında performansıyla herkesten tam not aldı. Küçük bir ligden gelmesine rağmen kısa sürede uyum sağlayan Szalai, savunmadaki kararlı oyununun yanı sıra topu oyuna sokmasıyla da öne çıktı. Sadece yarım sezon oynamasına rağmen, 2021/22'nin en dikkat çeken isimlerinden olmayı başardı.
Fenerbahçe'nin bonservis beklentisi 20 milyon euro

Yavaş yavaş Avrupa kulüplerinin de dikkatini çeken Attila Szalai, başarılı performansını Macaristan formasıyla EURO2020'de de sürdürdü. Macaristan turnuvaya erken veda etse de Szalai performansıyla alkış aldı. Macar oyunda Premier League ve Serie A ekiplerinin transfer listesine girmeyi başardı. Fenerbahçe, performansından çok memnun olduğu başarılı savunma oyuncusu için 20 milyon euroluk bonservis bedeli belirledi.

Piyasa değeri 1 yılda 10 katına çıktı

Leicester City, Atalanta ve Leeds United ile anılan Szalai, kısa sürede piyasa değerini de yaklaşık 10 katına çıkardı. Macar savunmacı Ekim 2020'de 800 bin euro piyasa değerine sahipken, transfermarkt verilerine göre Szalai'nin bugünkü piyasa değeri 7 milyon euroya çıktı.

İngiltere'den ciddi talip

Ali Koç, Szalai'ye çok fazla ilginin olduğunu belirtmişti. İngiltere'den gelen haberler de bu ilgiyi doğruluyor. Birmingham Live'in haberine göre Aston Villa, Attila Szalai için 15 milyon pound'u gözden çıkartmış durumda. Bu ücret, Fenerbahçe'nin beklentisine yakın durumda. Szalai böyle oynamaya devam ederse kendisini çok yüksek ücretlerle transfer yaparken görmemiz sürpriz olmayacaktır...
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum