Başkan Yıldırım, Fenerbahçe Üniversitesi'nde

Sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım, Silivri'de kurulması kararlaştırılan Fenerbahçe Üniversitesi'nin faal hale gelme sürecinin hızlandırılması için neler yapılabileceğini yerinde inceledi.

Başkan Yıldırım, Fenerbahçe Üniversitesi'nde
27 Temmuz 2017 - 16:32 - Güncelleme: 27 Temmuz 2017 - 16:38

Bugün Silivri'ye giden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı ziyaret etti. 

Ziyaret sırasında başkan Yıldırım'a Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Danışmanı Vedat Olcay, Fenerbahçe Üniversitesi Kurucu rektörü Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu ve Fenerbahçe Kulübü Silivri Şubesi yöneticileri de eşlik etti. 

Belediye başkanı Özcan Işıklar ile üniversite hazırlıklarını gözden geçirerek, binada incelemelerde bulunan başkan Yıldırım, Selimpaşa'da açılacak üniversitenin iki ayrı spor fakültesine ilişkin çalışmaların hızlandırılması için neler yapılabileceğini değerlendirdi. 


Aziz Yıldırım, ek binaları incelemek üzere Ağustos ayında yeniden Silivri'ye geleceğini belirtirken kendilerine gösterilen yakınlıktan ötürü teşekkürlerini iletti.


5 YILDA 6 BİN ÖĞRENCİ

Fenerbahçe Üniversitesi'nin kuruluşuna ilişkin kanun, 24 Kasım 2016'da 29 bin 898 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı.

Üniversite bünyesinde Spor, Sağlık Bilimleri, Mühendislik ve Mimarlık, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim Fakülteleri'nin yanı sıra Sosyal, Sağlık ve Fen Bilimleri Enstitüsü'nden oluşacak YÖK'e sunulan dosyada, ilk 3 yıl içinde Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi ve  kulübün ihtisas alanı olan Spor Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile spor sağlığı açısından son derece önemli olan Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu, 5 yıl içinde de Hukuk Fakültesi ve Denizcilik Fakültesinin açılması planlandı. 

Üniversitenin 5 yıllık süre içerisinde; 6 bin öğrenciye eğitim ve öğretim vermesi hedeflendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum