Başlattığı hanedanlığı yıktı: Conte

Serie A'da sezonu şampiyon bitirmeyi garantileyen Inter, Juventus'un 9 sezon süren ambargosuna da son verdi. Bu başarının mimari da hiç şüphesiz ki Antonio Conte...

Başlattığı hanedanlığı yıktı: Conte
03 Mayıs 2021 - 13:09
FUTBOO | Serie A'da Inter şampiyonluğa ulaşırken bu başarıdaki en büyük pay sahibi kişi Antonio Conte'den başkası değil. Juventus, 2010-2011 sezonunda hanedanlığını Conte ile başlatmıştı. Bu hanedanlığı bitiren kişi yine Antonio Conte oluyor.

Conte, Inter ile şampiyonluk yaşaması halinde çalıştırdığı son 3 takımda da şampiyon olarak ne kadar büyük bir teknik direktör olduğunu bir kez daha kanıtladı. Juventus, Chelsea, Inter... Üç farklı takımda üç şampiyonluk kolay kolay başarılacak bir hikaye değil. 

Juventus'un hanedanlığını yıkamak için Inter, geçen sezon onu takımın başına getirmişti. Ligde en çok maaş kazanan teknik direktör oldu, buna rağmen ilk senesinde kupaya ulaşamadı. İlk senesinde eleştirildiği zamanlar da oldu ama şampiyonluk için getirilmişti, onun için vazgeçmek diye bir şey yoktu.

Şampiyonluğa inandıran kişi

Inter, son olarak Cagliari'yi 1-0 yenip 11 puan farkla liderliğini korurken o gol sevinci aslında çok şey anlatıyordu. Tüm takım birbirine sarılırken arkadan koşarak, bağırarak gelen Conte sanki sahada futbolcularıyla beraber oynar gibiydi. Puan farkı 11 ama o istek, o arzu herkesin gözlerindeydi. O fotoğrafı gördüğümüzde zaten 'Tamam, bunlar inanmış' diyebiliyoruz. 9 senelik hanedanlığı yıkmaya inandırmış bir Conte var.

Ligin en çok koşan takımı

Sadece inanmak da yetmezdi tabii. Inter, bu sezon ortalama 113 kilometre koşarken bu alanda Serie A'nın en iyisi oldu. Brozovic, neredeyse 12 kilometre ile lig lideri. Onu Barella ve Skriniar izliyor. Conte'nin takımı hem istiyor, hem koşuyordu. İtalyan teknik adam, ''Yüksek yoğunlukta oynamak, topu kaybedince hemen kazanmak istiyorum.'' diyerek felsefesini ortaya koyuyordu. 



''Böylesini daha önce görmemiştim...''

Bu takımda koşmayana yer yok. Hatta bu yüzden sezon başında Eriksen ve Alexis Sanchez gibi iki yıldız ismi 11'den kesti. Daha sonra onları takım oyuncusu yapmayı başardı ve sistemine dahil etti. Böylesine iki yıldızı kendisine çekmek her teknik direktörün yapabileceği bir şey değil. Romelu Lukaku ve Lautaro Martinez'in de Conte ile geldiği nokta belli. Lukaku,  Conte'nin antrenmanları için ''Böylesini daha önce hiç görmemiştim, antrenmanlarda ilk başlarda çok acı çekiyordum'' diyor.

Meşaleler Conte için yandı!

Antonio Conte oyun felsefesini oyuncularına çok iyi aşıladı, onları inandırdı ve doğru çalıştırdı. Sıkı antrenman, inanmışlık, koşmak, savaşmak... Conte'yi anlatan şeyler bunlar. Ve 3. takımında 3. şampiyonluk da böyle geldi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum