''Batmış bir futbol sektörü...''

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Türk futbolunun içinde bulunduğu durum hakkında açıklamalarda bulundu.

''Batmış bir futbol sektörü...''
07 Mart 2022 - 12:56
Galatasaray Başkanı Burak Elmas Türk futbolunun ekonomik bir zorluktan geçtiğini söylerken sarı kırmızılı kulübün son durumu hakkında konuştu.

Habertürk'ten Yavuz Barlas'a konuşan Burak Elmas, ''Futbolda popüler olmak isteyen başkan varsa, bu dönem o dönem değil. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe diye ayırmadan söylüyorum; toplu bir çözüm bulma iradesiyle bir araya gelmemiz lazım. Bu sektörel bir problem. Kazandığı kadar harcayabilen bir kulüp yok. Ciddi anlamda mali sıkıntıda olan, batmış bir futbol sektöründen bahsediyoruz. Türk futbolunun geleceği için bunu düzeltmek mecburiyetindeyiz. Türk futbolu için konuşuyorum; sektörel bir sıkıyönetim ilan edilmeli.'' sözlerini kullandı.

Galatasaray'ın mali durumu

Galatasaray'ın durumunu da değerlendiren Elmas, ''Şu anda, Türkiye’de mevcut gelirlerle kredi borcunun faizini ödeyebilecek futbol kulübü yok. Türk futbolunun işi gerçekten zor. En düşük borç bizde 2.5 milyar TL… Bunun karşılığı bizim projelerimiz de var. Biz 2.5 milyarın her sene 350 milyon TL’sinin faizini ödüyoruz. Her sene borcumuz otomatik olarak artıyor, bilanço da şişiyor. Taraftarlarımıza çok net olarak söylemek istediğim bir şey var; bu takımın daha iyi bir geleceğe sahip olması için, birilerinin bunu yapması gerekiyordu.'' dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum