Bayern'den bir dejavu da Hamburg'a

Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal'ı 5-1 yenerek rakibine geçtiğimiz sezonun tekrarını yaşatan Bayern, ligde de Hamburg'u 8-0 mağlup ederek rakibine iki sezon öncesinin dejavusunu yaşattı

Bayern'den bir dejavu da Hamburg'a
25 Şubat 2017 - 09:07

Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal'ı 5-1 yenerek rakibine geçtiğimiz sezonun tekrarını yaşatan Bayern, ligde de Hamburg'u 8-0 mağlup ederek rakibine iki sezon öncesinin dejavusunu yaşattı.

Almanya Bundesliga'nın 22. haftasında Hamburg'u konuk eden Bayern, rakibini tam 8-0 mağlup ederek geçen sezonki skoru tekrar etti. Polonyalı golcü Lewandowski yaptığı hat-trick ile yıldızlaşırken sonradan oyuna giren Kingsley Coman takımı adına iki gol kaydetti ve galibiyette söz sahibi oldu. Allianz Arena'da oynanan karşılaşmada perdeyi açan isim 17'de Arturo Vidal oldu. Bundan 7 dakika sonra Lewandowski'in kazandığı penaltı vuruşunu gole çevirmesiyle fark 2'ye yükseldi. İlk yarının son dakikalarında bir kez daha sahne alan Polonyalı golcü 42'de skoru 3-0'a getirdi. Mücadelenin ikinci yarısında da rakibi üzerinde çok yoğun bir baskı kuran Münih'te 4. golü yine Lewandowski kaydetti ve Polonyalı oyuncu 30 dakikada 3 gol atma başarısı gösterdi. Sadece 2 dakika sonra Alaba ile farkı 5'e çıkaran Ancelotti'nin öğrencileri 65 ve 69'da Coman'ın golleriyle mücadelede 7-0 öne geçti. GOL MAKİNESİ LEWANDOWSKI Bu sezon Bayern adına 32 kez sahaya çıkan Polonyalı golcü 28 kez fileleri havalandırdı. Lewandowski bu maçla beraber 2016-2017 sezonunadaki 3. hat-trick'ini yaptı. BAYERN YİNE YAPTI 2014-2015 sezonunda Hamburg'u konuk ettiği mücadelede 8-0 mağlup eden Bavyera temsilcisi, bu skorun aynısını bugün de tekrarlayarak rakibine gol yağdırmayı başardı. LİDERLİĞE TAM GAZ DEVAM Hamburg galibiyetiyle 3 puana ulaşan Bayern, ligde 53 puana yükselerek en yakın takipçisi Leipzig ile arasındaki puan farkını korudu. Ağır bir mağlubiyet alan Hamburg ise 20 puanla ligin 17. basamağında haftayı tamamladı.