Bayern Münih rekor kırarak kazandı

Bundesliga'da Bayern Münih, Frankfurt'u 5-2 yenerken lig tarihinin de rekorunu kırdı. Thomas Müller de, Kevin de Bruyne'nin rekorunu yakaladı.

Bayern Münih rekor kırarak kazandı
23 Mayıs 2020 - 19:52

Bundesliga'nın 27. haftasında lider Bayern Münih, Frankfurt ile karşılaştı. Tam 7 golün atıldığı maçta Frankfurt bir ara umutlansa da Bayern Münih sahadan 5-2'lik galibiyetle ayrıldı. Bayern, bu galibiyetle Dortmund ile arasındaki puan farkını korudu ve kendi puanını 61'e çıkardı.

Ligin ilk yarısında rakibini 5-1 yenen Frankfurt Allianz Arena'ya özgüvenli bir şekilde gelse de 17. dakikada Goretzka Bayern adına perdeyi açan isim oldu. 41. dakikada Müller, 46. dakikada Lewandowski ile skoru 3-0 yapan Bayern Münih, maçı rahat kazanacağını düşünürken sahneye Martin Hinteregger çıktı. Frankfurt'un savunma oyuncusu Martin Hinteregger 52 ve 55'te durumu 3-2 yaptı. 

Gollerin moraliyle Frankfurt biraz toparlansa da savunmada yapılan büyük hata ve Alphonso Davies'in golü skoru 4-2'ye getirdi. Frankfurt'ta günün golcüsü Martin Hinteregger 74. dakikada bu kez kendi kalesine topu gönderdi ve skoru belirledi. Bayern Münih 90 dakika sonunda sahadan 5-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Bayern ve Thomas Müller'in sarsıcı rakamları

Bayern bu galibiyetle ligde 80 gole ulaşmayı da başardı ve Bundesliga rekorunu kırdı. Bayern, Bundesliga tarihinde 27 haftada 80 gole ulaşan ilk takım oldu. Takımın önemli isimlerinden Thomas Müller de önemli bir rekora ortak oldu. 2014/15 sezonundan sonra ilk kez bir oyuncu Bundesliga'da 27 haftada 17 asiste ulaşmayı başardı. Bu alanda aynı başarıyı 2014/15 sezonunda Kevin de Bruyne göstermişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum