Beknaz Fair Play'e aday olabliir

takımının kazandığı haksız penaltıyı bilerek dışarı atan Beknaz'ın bu hareketin görüntüleri İngiliz basınının önde gelen gazeteleri ve İngiliz spor yorumcuları tarafından sosyal medyada paylaşılınca video bir anda dünyaya yayıldı.

Beknaz Fair Play'e aday olabliir
28 Mart 2019 - 16:11

Galatasaray Altyapısı'nda forma giyen 13 yaşındaki Kırgızistan asıllı Beknaz Almazbekov, gerçekleştirdiği hareketle spor gündemine oturmayı başardı.

Olay şöyle gerçekleşti:

Galatasaray U14 Ligi 25. Hafta mücadelesinde konuk ettiği İstanbulspor'u 2-0'lık skorla yendi. Karşılaşmanın 35. dakikasında bir de gol kadeden takım kaptanı Beknaz, rakip ceza sahasında yerde kaldığı bir pozisyonda, hakemin verdiği penaltı kararının hatalı olduğunu düşünerek, kullandığı penaltıyı bilerek dışarıya attı.

Dış basında geniş yer buldu

Hareketin görüntüleri İngiliz basınının önde gelen gazeteleri ve İngiliz spor yorumcuları tarafından sosyal medyada paylaşılınca video bir anda dünyaya yayıldı.

Öte yandan Beknaz'ın bu hareketi Amerika'da da yankı uyandırdı. Amerika'nın ünlü yayın organları da Beknaz'ın videosunu paylaşarak, genç futbolcudan övgüyle bahsetti.

Ayrıca Avrupa'daki bazı yayın organları, Beknaz'a Fair Play ödülü verilebileceğini de dile getirdi. 

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in Olağan Genel Kurul'da dile getirdiği bu olayın kahramanı Beknaz'ı Terim de takip ediyor.

Kırgız asıllı oyuncunun, oyun kalitesi ve yetenekleriyle de adından sıkça söz ettirmesi ve A Takım'da görev alarak önemli bir kariyere sahip olması bekleniyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum