Belçika farklı başladı

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın Milli Takımımız'ın da yer aldığı D Grubu'nda Belçika, Büyük Britanya'yı 103-90 yendi.

Belçika farklı başladı
02 Eylül 2017 - 07:11

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin de bulunduğu D Grubu'nda Belçika, Ülker Sports Arena'da oynanan maçta rakibi Büyük Britanya'yı 103-90 mağlup etmeyi başardı.

Maç, savunma dengelerinin tamamen bozulmasıyla başladı ve Büyük Britanya rakibi karşısında büyük bir direnç göstererek ilk çeyreği 26-24 önde kapattı. İkinci periyotta oyunu dengeleyen Belçika, savunmasında sertliği bir türlü yakalayamayan Büyük Britanya karşısında 54-53'lük skorla öne geçti ve takımlar soyunma odasına bu sonuçla gitti. Üçüncü çeyrekte farkı daha da açan Belçika final periyoduna 73-67 önde girdi. Son periyot karşılıklı basketlerle geçerken, Belçika ilk maçını 103-90 kazanmayı başardı.

Maçın en skorerleri Belçika adına 21 sayı atan Maxime de Zeeuw ve Büyük Britanya adına 21 sayı atan Gabriel Olesani olurken, yine Büyük Britanya adına Gabriel Olesani 11 ribaund alarak maçta double-double yaptı.

Bir sonraki maçlarda Belçika Letonya ile karşı karşıya gelecek iken, Büyük Britanya bu gece (2 Eylül Cumartesi) A Milli Takımımız ile maça çıkacak. Bu karşılaşma NTV Spor'dan naklen yayınlanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum