"Ben varken Fenerbahçe ve Galatasaray kardeş oldu!"

Beşiktaş'ın eski başkanı Fikret Orman, Sözcü TV'de çıktığı programda Beşiktaş ve Başkan Ahmet Nur Çebi'yle ilgili oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Ben varken Fenerbahçe ve Galatasaray kardeş oldu!"
09 Ekim 2023 - 11:01 - Güncelleme: 09 Ekim 2023 - 11:03
Beşiktaş'ın eski başkanı Fikret Orman, Sözcü TV'ye flaş açıklamalarda bulundu.

İşte Fikret Orman'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Konuşmanın zamanı geldi"

"Çok konuşmaya niyetim yoktu ama konuşmanın zamanı geldi. Yapılan algılar kesilir diyordum ama öyle olmadı. Böyle algılar yapılmasını beklemiyordum. Ahmet Nur Çebi ile 6.5 sene beraber çalıştım ve böyle fikirleri olduğunu bana hiç söylemedi. Kapalı kapılar arkasında arkamızdan dedikodu yapmış olabilir. Böyle şeyler duyduğum da olmuştur ve kendisini zaman zaman sert şekilde ikaz ettiğim de olmuştur."

"Ben bundan rahatsızım demedi"

"Olağanüstü genel kurula gittiğim zaman ilk etapta Ahmet Nur Çebi ile konuşacağımı söylemiştim. Görüşmeye gitmek istediğimde 'Sen büyüğümsün, ben sana geleyim' dedim ve ofisine gittim. Orada da 'ben bunlardan rahatsızım' demedi. 'Umut ve Şafak'ı yönetime almazsan ben yönetime girerim' dedi. Sen bilirsin dedim ben de."

"Bu tür adamlar böyledir"

"Bu tarz adamlar hep böyledir. Güç yokken ağlama, mağduriyet, güç eline geçince de acımasızlık. Ahmet Nur Çebi'ye gösterdiğim itibardan pişmanım. Bana direkt kumpas kuruldu."

Aday olacak mı?

"Ahmet Nur Çebi şimdi diyor ya 'Troll hesaplar'... Onlar bu hesapları kullanıyorlar. Ben Beşiktaş'ın ihtiyacı olduğu için geldim. Bir kere aday oldum 2004'te onu kaybettim, 2012'de ihtiyaçtan dolayı geldim. Şu anda aday olacak mıyım? Onu sonra konuşuruz.

Ben aday olduğum zaman kimse yoktu. Ben o zaman aday olmasam Beşiktaş'ın başkan adayları, Bakırköy dernek başkanı Nazmi Bey ve Beşiktaş Dostları diye bir derneğin başkanı Bülent. Şimdi öyle bir dernek bile yok. Şu anda Hasan Bey ben adayım dedi. Adam, delikanlı adam. Fikri varsa da çıktı söyledi. Ben de benden önceki yönetim hakkında çıkıp konuşuyordum. Şu anda adaylık falan aklımdan geçtiği yok, niyetim de yok. Ama Beşiktaş'ın bana ihtiyacı olduğu gün... Ben öyle sonradan olma Beşiktaşlı değilim, anadan doğma Beşiktaşlıyım. Şimdi genç yöneticiler çıkıp konuşuyorlar. İslam'ın şartı 5, altıncısı haddini bilmek. Ben bu kulübün sporculuğunu yapmışım."

"Dolmabahçe'den değil, Çağlayan'dan"

"Paralar nerede tezahüratı çok güzel bir algı operasyonu. Ben Beşiktaş'ı Dolmabahçe Sarayı'ndan almadım, Çağlayan Adliye Sarayı'ndan aldım. Feda dönemleri, ortada stad yok, gelir yok, camia çökmüş... Ben o dönemde başkan oldum."

"Taraftar beni üzdü"

"Kupada bir Fenerbahçe maçımız oldu. Divan Kurulu kararıyla o maça çıkmadık biz. Bugün olsa yine çıkmam o maça. O süreçte beni en çok üzen Beşiktaş taraftarıdır. 'O maça çıkmayın, 10 sene şampiyon olmayın' deniyordu. Hepsi çok kısa sürede unutuldu."

"102 milyon doları kim kaybetmiş?"

"Beşiktaşlılar şunu düşünmeli; '6.5 sene ikinci başkan olan kişinin bu iddia ettiği şeylerden haberi yokmuş. Biz bu adamı nasıl başkan olarak seçmişiz'. 102 milyon dolarlık bir rapordan bahsediyorlar. 102 milyon doları Beşiktaş'ta kim kaybetmiş, kim bulacak?"

"Benim yetiştirdiğim oyuncuları sattılar"

"Bugün baktım, Fenerbahçe 4 senede 118 milyon euro'luk oyuncu satmış. Fenerbahçe şampiyon olmadı. Marka değeri? Oyuncu seçimi! Galatasaray da 40 milyonluk satmış. Fenerbahçe son 1 senede 55 milyon euro'luk satmış. Beşiktaş 4 senede ne oyuncu satmış. 2 tane benim yetiştirdiğim genç çocuk, bu sene de kendi isteğiyle ayrılan çocuk 2.5 milyon euro. Toplam 12.5 milyon euro'luk satmış.. Şenol Güneş ile şampiyon olan takım Şenol Güneş'in hazırladığı bir takım değildir. Samet hocanın, Slaven Bilic'in çok emeği vardır."

"Fenerbahçe-Galatasaray kardeş oldu"

"Bizim zamanımızda Fenerbahçe ve Galatasaray kardeş olmuştu. Daha önce olmuşlar mıydı? Kulüpler Birliği'nde bana karşı, Beşiktaş'a karşı ne yapabilirler diye düşünüyorlardı. Beşiktaş'ın öyle bir marka değeri varken bugünkü yönetim ne yapıyor? Hiçbir şey! Kendi resmi hariç, duvara çaktığı tek çivi yok."

"Abdullah Avcı hata değildi"

"Burak Yılmaz ben varken penaltı atıyordu, yuhalıyorlardı. Benden sonra tepki oldu mu Burak'a? Abdullah Avcı hata değildi. Biz hocayla 3 yıllık sözleşme yapmıştık. Şenol Güneş ile de 3 yıllık sözleşme yapmıştık, benim prensibim öyleydi. Abdullah Avcı'nın sözleşmesinde ceza maddesi yok. Twitter'dan hocanın sözleşmesi feshedilir mi? Olur mu böyle şey! Biz seninle bir anlaşma yapmışız. Senin akdini Twitter ile fesh ettim. Gidersin mahkemeye alırsın paranı. Bunu bana mal ettiler! Bunun Del Bosque'den farkı; onu önceki yönetim getirmişti, onlar kovdu. Avcı'yı ben imzalamıştım, şimdikiler kovdu."

"İhtiyaç varsa değerlendiririm"

"Ben 23-24 senelik Divan Kurulu üyesiyim. Beşiktaş'ın ihtiyacı olduğu zaman o günü değerlendiririm. Ama herkese acayip kırgınım. Aday olurum demiyorum. Tevfik Yamantürk'ün ismini duyuyorum, müthiş bir adamdır. Hasan Bey çıktı nasıl medenice 'Adayım' dedi. Kendi iradesi ile diyor, 'Babama sorayım da geleyim' demiyor. 'Babacığım ben 65-70 yaşıma gelmişim, sen diyorsan olayım' demiyor. Adam kendi iradesiyle aday olabiliyor. Ben Beşiktaş'a stat yapmadım. Stat kompleksi yaptım. Orası bir stat değil. Bir dünya stat yapıldı, hangisinde bizimki gibi müze var, restoranlar var."

(Sporx)

YORUMLAR

  • 0 Yorum