Beşiktaş 3 puanı aldı Medel'i kaybetti

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş 5. hafta maçında Evkur Yeni Malatyaspor ile Vodafone Park'ta karşılaştı. Siyah Beyazlı ekip mücadeleden 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve 3 puanı hanesine yazdırdı. Maçın son 10 dakikasında Medel'in gördüğü kırmızı kart nedeniyle 10 kişi oynayan ev sahibi Beşiktaş fire vermedi ve taraftarının da büyük desteği ile bu maçı galibiyet hanesine yazdırdı. Yeni Malatyaspor ise 89. dakikada Guilherme ile gole farkı 1'e indirdi ama bu gol puan için yeterli olmadı.

Beşiktaş 3 puanı aldı Medel'i kaybetti
15 Eylül 2018 - 22:09

Süper Lig'e Akhisarspor ve Erzurumspor galibiyetleri ile başlayan ancak daha sonra sahasında Antalyaspor'a yenilen, Bursaspor ile deplasmanda berabere kalan Beşiktaş 5. hafta maçında Yeni Malatyaspor'u konuk etti.

Maçtan dakikalar

Mücadelenin 3. dakikasında rakip yarı alanda topu kapan Malatyaspor bir anda hızlı atağa çıktı sağ kanatta topu alan Guilherme'nin vuruşunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.

Maçın 8. dakikasında Beşiktaş çok adamla etkili geldi. Quaresma'nın ceza alanı sağ çaprazından yaptığı ortada arka direkte savunma topu kornere yolladı.

11'de Portekizli yıldız futbolcu Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta savunmadan dönen topa Caner ceza alanı dışından gelişine vurdu ancak top yandan auta çıktı.

Sinirler gerildi

Karşılaşmanın 12. dakikasında Gökhan Gönül'ün taç atışı esnasında Adem Büyük'ün fiziksel müdahalesine sinirlenen Şenol Güneş, 4. hakemle konuştu. Adem Büyük hakem tarafından sözlü uyarı aldı.

Ters bir kafa vuruşu

Maçta dakikalar 15'i gösterdiğinde Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sol kanattan savunma arkasına sarkan Quaresma'nın ayak dışıyla yaptığı ortada Mina'nın ters kafa vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

Ljajic gole çok yaklaştı

20. dakikada maçın ilk sarı kartı Yeni Malatyaspor'dan Mina'ya çıktı. Halil Umut Meler futbolcunun rakibine yaptığı sert hareket nedeniyle kartına tereddütsüz başvurdu. Kazanılan serbest vuruşta topun başına Quaresma geçti. İçeriye yerden ortalanan topta ceza sahası içinde topla buluşan yeni transfer Ljajic oldu. Sırp oyuncunun şutu az farkla yandan auta çıktı.

23'te Beşiktaş yine sol kanattan bu kez Lens'le etkili geldi. Hollandalı oyuncunun kale alanına doğru yaptığı ortaya arka direkteki Quaresma sert vurdu ancak top kale çizgisine paralel geçti ve devamında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

35. dakikada Beşiktaş'ta etkili bir performans sergileyen Quaresma'nın kullandığı köşe vuruşunda Gökhan Gönül ceza sahasında kafa vuruşu yaptı ancak top auta gitti.

37'de Yeni Malatyaspor'dan Issam Chebake sarı kart gören isim oldu. Chebake, Caner Erkin'le girdiği hava topu mücadelesinde kolunu kullandığı gerekçesiyle kart gördü.

Quaresma'dan sert şut

Maçın ilk isabetli şutu 42. dakikada geldi. Beşiktaş adına oldukça istekli bir görüntü sergileyen Quaresma, alışılageldik trivela şutunu yine denedi. Ancak kaleci Ertaç gole izin vermedi ve başarılı bir kurtarışla topun filelerle buluşmasına engel oldu.

45+1'de Guilherme'nin orta alanda kaptırdığı top sonrası Negredo sol kanattan ceza alanına sokulurken vuruşunu yaptı, top kaleci Ertaç'ta kaldı.

45+3. dakikada Yeni Malatyaspor gole çok yaklaştı. Brezilyalı yıldız Guilherme, ceza sahası içine girer girmez sağ çaprazdan şutunu gönderdi. Kaleci Karius topu başarılı bir kurtarışla kornere çeldi. Ancak hakem Halil Umut Meler, köşe vuruşunun kullanılmasına izin vermedi ve ilk yarıyı sonlandıran düdüğü çaldı.

Maçın 2. yarısına Şenol Güneş oyuncu değişikliği yaparak başlamaya karar verdi. Sakatlıktan geri dönen Jeremain Lens ilk yarıda etkisiz bir görüntü sergileyince tecrübeli teknik adam Babel'i sahaya sürdü.

Caner'den şık hareket

Beşiktaş 2. yarıya hızlı başlayan ekip oldu. Caner Erkin 48. dakikada klas bir çalımla ceza saha içerisinde rakibini ekrte etti. Sol çarprazda kaleyi görür görmez şutu gönderen tecrübeli futbolcu pozisyondan yararlanamadı. Top sert bir şekilde uzak direğin hemen yanından auta gitti.

Pepe harika yükseldi ve gol geldi

Maçın 2. yarısına taraftarının da desteği ile baskılı başlayan Beşiktaş, ataklarını sıklaştırdı. Dakikalar 52'yi gösterdiğinde Beşiktaş korner atışı kazandı. Milli Takım arasında da Portekiz'de golünü atan tecrübeli savunmacı Pepe, yine çok iyi bir şekilde yükseldi ve skoru 1-0'a getiren golü kaydetti.

Bu sezon Beşiktaş formasıyla resmi maçlarda beşinci golünü kaydeden Pepe, kulüp kariyerinde ilk kez bir sezonda beş gole ulaştı.

Karius'tan müthiş kurtarış

Mücadelenin 55. dakikasında Sadık'ın orta alandan içeri doldurduğu topla Boutaib bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı, onun şutunda Karius mutlak golü çıkardı.

57. dakikada Medel rakibine yaptığı faul sonrası sarı kartla cezalandırıldı. Kazanılan serbest vuruşta Yeni Malatya'da topun başına Aleksic geçti. Kaleyi tam cepheden gören bir yerden kullanılan serbest vuruşu Karius güzel bir kurtarışla kornere çeldi.

Bir sarı kartta Yeni Malatyaspor'dan Adem Büyük'e çıktı. 61. dakikada tecrübeli futbolcu Beşiktaş hızlı atağını faulle kesince kart gören isim oldu.

66. dakikada Yeni Malatyaspor oyuncu değişiklik hakkını kullandı. Adem Büyük yerine oyuna dahil olan isim Michaël Pereira oldu. Adem'in oyundan alındığı için saha kenarına geldikten sonra gergin olduğu gözlendi.

67'de rakip yarı alanda bomboş kalan Babel, Ljajic'in pasıyla sol kanattan içeri sokuldu. Onun pasında Quaresma'nın dokunduğu top kaleci Ertaç'ta kaldı.

Maçın 69. dakikasında Yeni Malatyaspor gole yaklaşan taraf oldu. Sağ kanattan Chebake'in ortasında savunmadan seken topa Boutaib ön direkte kafayı vurdu, top üstten auta çıktı.

72'de Beşiktaş'ta bir oyuncu değişikliği daha yaşandı. Quaresma yerine oyuna dahil olan isim Tolgay Arslan oldu.

79'da Yeni Malatyaspor bir oyuncu değişikliğine daha gitti. Mitchell Donald yerine oyuna dahil olan isim Ahmed İldiz oldu.

Medel kırmızı kartla oyun dışında kaldı

Beşiktaş'ta Gary Medel, 74. dakikada ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla oyundan atıldı. Medel, Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek.

Asist Negredo gol Babel

81. dakikada Beşiktaş savunmasından doldurulan uzun topa iyi hareketlenen Negredo, Mina'dan önce araya girerek topu aldı. Son çizgiye inmeden pasını içeri çıkardı, kale önünde bomboş kalan Babel gelişine vuruşla topu ağlara yolladı ve skoru 2-0'a getirdi.

83. dakikada sarı kartı gören isim Beşiktaş'tan Caner Erkin oldu. Tecrübeli futbolcu bu kartla sınıra geldi.

Yeni Malatya farkı 1'e indirdi

89'da Boutaib karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı. Karius'tan dönen topu alan Aleksic nefis çalımlarla önünü boşaltıp vuruşunu yaptı, çizgi üzerindeki Caner'in çıkarmak istediği top Guilherme'ye çarpıp ağlara gitti. Fark bire indi.

90+1. dakikada Beşiktaş son oyuncu değişikliğini de kullandı ve Caner Erkin yerine oyuna giren isim Adriano oldu.

Gökhan'den nefis şut

90+5'te oyunun temposu bir hayli yükseldi. Ceza alanı dışında topu alan Gökhan Gönül hafif sol çaprazdan nefis vurdu, kaleci Ertaç 90'a giden topu inanılmaz bir refleksle kornere çeldi.

Mücadele Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. Alınan bu sonuçla Beşiktaş puanını 10'a yükseltti. Yeni Malatyaspor ise 7 puanda kaldı.

11'ler

Beşiktaş: Karius, Gökhan, Pepe, Vida, Caner, Medel, Oğuzhan, Ljajic, Lens, Quaresma, Negredo

Yeni Malatyaspor: Ertaç, Chebake, Sadık, Mina, Erkan, Donald, Murat, Guilherme, Adem, Aleksic, Boutaib

Maçtan notlar

Beşiktaş’ın yeni transferi Adem Ljajic, siyah-beyazlı formayla ilk resmi maçını Evkur Yeni Malatyaspor’a karşı oynadı.

Siyah-beyazlı kulübün İtalya ekibi Torino’dan kadrosuna kattığı Ljajic, takımının Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasındaki mücadelesinde sahaya ilk 11’de çıktı. Ljajic, böylece ilk resmi maç heyecanını Vodafone Park’ta yaşadı.

Transferinin ardından ligin 4. haftasındaki Bursaspor karşılaşmasında kadroda yer alan ancak oynayamayan Sırbistanlı oyuncu, Evkur Yeni Malatyaspor karşısında hücumda takımına destek vermeye çalıştı.

Şenol Güneş’ten 3 değişiklik

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bursaspor maçına göre Evkur Yeni Malatyaspor karşısında ilk 11’de üç değişiklik yaptı.

Ligin 4. haftasındaki maçta ilk 11’de sahaya çıkan Adriano Correia, Tolgay Arslan ve Ryan Babel, Evkur Yeni Malatyaspor karşısında yedekler arasında yer aldı.

Siyah-beyazlı ekipte Adriano’nun yerine Caner Erkin sol bekte oynadı. Adem Ljajic, Tolgay Arslan’ın yerine ilk 11’de şans bulurken, son haftalarda düşüş yaşayan Ryan Babel’in yerine ise orta sahanın solunda Jeremain Lens forma giydi.

Beşiktaş’ta ayrıca Loris Karius, Pepe, Gary Medel, Ricardo Quaresma, Alvaro Negredo, Oğuzhan Özyakup, Domagoj Vida ve Gökhan Gönül, ilk 11’de şans buldu.

Karius da Vodafone Park’ta ilk resmi maçına çıktı

Beşiktaş’ın bu sezonki transferlerinden kaleci Loris Karius da Vodafone Park’ta ilk kez resmi maçta taraftarlarının önüne çıktı.

Deplasmandaki Bursaspor maçında ilk 11’de görev yapan Karius, Evkur Yeni Malatyaspor mücadelesinde de aynı şansı yakaladı.

Karius, Altınordu ile Vodafone Park’ta oynanan hazırlık maçında da forma giymişti.

Tolga Zengin kadroda

Sakatlığı geçen kaleci Tolga Zengin de maç kadrosunda yer aldı.

Yaşadığı sorun nedeniyle UEFA Avrupa Ligi’ndeki Partizan maçının yanı sıra Süper Lig’de Antalyaspor ve Bursaspor karşılaşmalarında kadroda bulunamayan Tolga Zengin, Evkur Yeni Malatyaspor mücadelesine yedek başladı.

Bu oyuncunun yanı sıra Necip Uysal, Güven Yalçın, Enzo Roco, Dorukhan Toköz, Gökhan Töre ve Cyle Larin de yedekler arasında yer aldı.

Atiba Hutchinson yine yok

Beşiktaş’ın geride kalan 5 sezondaki en istikrarlı ismi olan Atiba Hutchinson, Evkur Yeni Malatyaspor maçında da kadroda kendisine yer bulamadı.

Geçen sezonun son bölümünde sakatlanan ve 2018-2019’un ilk 4 maçında bu nedenle forma giyemeyen Hutchinson, 5. haftadaki mücadelede de Şenol Güneş tarafından kadroda tercih edilmedi.

Siyah-beyazlı ekipte Hutchinson gibi Utku Yuvakuran, Mustafa Pektemek ve Vagner Love da kadroda yer almadı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum