Beşiktaş-Ankaragücü muhtemel 11'ler

Süper Lig'de 2022-2023 sezonunun 24. haftasında Beşiktaş ile Ankaragücü karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş-Ankaragücü muhtemel 11'ler
05 Mart 2023 - 00:06
Süper Lig'de 2022-2023 sezonunun 24. haftasında Beşiktaş ile Ankaragücü kozlarını paylaşacak.

Vodafone Park'ta saat 19:00'da oynanacak mücadele beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı Volkan Bayarslan yönetecek.

Beşiktaş-Ankaragücü muhtemel 11'ler

Beşiktaş: Mert, Rosier, Saiss, Tayyip, Masuaku, Hadziahmetovic, Salih, Gedson, Redmond, Cenk, Aboubakar

Ankaragücü: Gökhan, Malcuit, Mujakic, Radakovic, Xavier, Taylan, Diack, Emre Kılınç, Pedrinho, Beridze, Sowe

Hasret 3 maça çıktı

Geçen sezonu 2 kez teknik adam değişikliğine gitmek zorunda kalan ve ligi Valerien Ismael ile bitiren Beşiktaş, yeni bir sayfa açmayı hedefliyor. Fransız teknik direktör ile yoluna devam eden siyah-beyazlılarda yeni bir hücum ve savunma hattı kurulduğunu söyleyebiliriz. Orta sahadaki sakatlıklar ve ayrılıkların nasıl telafi edeceği ise merak konusu olmuştu. Kayserispor karşısında zorluk yaşayan Beşiktaş'ta Ghezzal son dakikalarda sahne aldı ve takımına çok önemli bir galibiyeti getirdi. İkinci hafta oynanan maçta ise ilginç bir senaryo ortaya çıktı. Alanya'da 3-0 öne geçmeyi başaran siyah-beyazlılar, 10 kişi kaldı ve kalesinde tam 3 gol görerek 1 puana razı oldu. 

Bu demoralize duruma rağmen sonraki hafta Karagümrük karşısında Alanya'da olduğu gibi çok hızlı başladılar ve bu sefer hata yapmadan sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldılar. Sonrasında Sivasspor'u çok üstün oyunla 3-1 mağlup ettiler ve Ankaragücü'nü de zor da olsa deplasmanda 3-2 devirerek liderliklerini sürdürdüler. Ancak sonrasında Başakşehir'e kendi evlerinde 1-0 kaybederek zirvedeki yerlerini kaybettiler. Derbiden önceki hafta ise İstanbulspor ile berabere kalarak liderin 2 puan gerisine düştüler. Dolmabahçe'de oynanan derbi ise başladığı gibi golsüz sona erdi ve Beşiktaş'ın galibiyet hasreti 3 maça çıkmıştı.

Sonrasında Giresunspor'u tek golle devirseler de evlerinde Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldılar. Böylece son 5 maçta yalnızca 1 galibiyet alabildiler. Bardağı taşıran son an ise Hatayspor karşısında alınan 2-1'lik yenilgi oldu. Bu sonucun ardından Ismael ile yollarını ayıran Beşiktaş, teknik direktörlük görevine Şenol Güneş'i getirdi. Güneş dönemi ise 5-2'lik Ümraniyespor galibiyetiyle başladı ve camia yeniden umutlandı. Ancak Nef Stadyumu'nda oynanan derbide Galatasaray'a 2-1 yenilerek sahadan puansız ayrıldılar. Ara öncesi Antalyaspor ile oynayacakları son lig maçı ise ertelenmişti. Geri dönüş de Beşiktaş için iyi olmadı. Siyah-beyazlılar, Gaziantep FK karşısında 1 puanı son dakikalarda gelen golle alabildi. Sonrasında ise Adana Demirspor'u tek golle, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup ederek morallendiler. 

Üst üste zorlu iki deplasmana giden Beşiktaş, önce Konyaspor'u sonra da Kayserispor'u yenerek 4'te 4 yaptı ve yarışta 'ben de varım' dedi. Dolmbahçe'de oynanan Alanyaspor karşılaşmasında da görkemli bir skorla 3 puan alan siyah-beyazlıların serisi Karagümrük deplasmanında sona erdi. Sonrasında Sivasspor'a 1-0 kaybeden Beşiktaş, erteleme maçında da Antalyaspor'dan yalnızca 1 puan alabildi.

Beşiktaş 6-0 önde

Beşiktaş ile Ankaragücü arasında oynanan son 10 maçta 4 kez beraberlik sonucu çıktı. Siyah-beyazlılar 6 karşılaşmayı kazandı. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum