Beşiktaş - Başakşehir muhtemel 11'ler    

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Başakşehir ile karşı karşıya gelecek. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

Beşiktaş - Başakşehir muhtemel 11'ler    
16 Mart 2021 - 01:39
Ziraat Türkiye Kupası'nın yarı finalinde Beşiktaş ile Başakşehir kozlarını paylaşacak.

Vodafone Park saat 20:45'te oynanacak mücadele ATV'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Vida, Welinton, Rıdvan, Josef, Atiba, Ljajic, Ghezzal, Larin, Aboubakar

Başakşehir: Mert, Rafael, Epureanu, Ponck, Hasan Ali, Mahmut, Mehmet Topal, Deniz, Junior Fernandes, Crivelli, Demba Ba

Eksikler

Beşiktaş: Gökhan Töre

İki kulvarda da yola devam

Süper Lig'de istediği başlangıcı yapamayan siyah-beyazlılar, üst üste 2 maç kazanarak tekrar morallenmişti. Sonrasında Gaziantep karşısında alınan 3-1'lik mağlubiyet karamsar havayı da beraberinde getirmişti. Ancak Beşiktaş, büyük maçların favorisinin belli olmayacağını Başakşehir ve Fenerbahçe karşısında net bir şekilde kanıtladı. Siyah-beyazlılar, son hafta ise ligin forma ekiplerinden Kasımpaşa'yı net bir oyunla 3-0 geçmeyi başardı ve zirve yarışına resmen dahil oldu.

Ancak siyah-beyazlılar, Alanyaspor karşısında beklentilerin altında bir performans sergiledi. 90 dakika boyunca istediklerini yapamayan Beşiktaş, Alanya'dan mağlubiyetle dönmekten kurtulamadı. Sergen Yalçın ve öğrencilerinin yeniden bir çıkış yakalamak için önlerinde yer alan uygun fikstürü değerlendirdi ve önce BB Erzurumspor'u 4 golle geçti, sonrasında ise Ankara deplasmanından 1-0'lık galibiyetle döndü.

Beşiktaş, Aboubakar ve Josef gibi önemli oyuncularından yoksun çıktığı mücadelede Sivasspor'u da 3 golle geçmeyi başardı. Siyah-beyazlılar, Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada Kayserispor'u 2-0 mağlup ederek Süper Lig'in yeni lideri olmayı başardı. Siyah-beyazlılar, sonrasında Rizespor'u da 6-0 gibi net bir skorla geçerek zirveyi korumayı başardı. Ancak ligdeki son maçta Hatayspor ile 2-2 berabere kaldılar ve 5 maçlık galibiyet serisi sona erdi.

Siyah-beyazlılar, Türkiye Kupası'nda ise yine Cyle Larin'in sahne alması sayesinde çeyrek finale adını yazdırdı. Lige geri dönüşte Galatasaray'ı konuk eden Beşiktaş, derbiyi Souza ve Nkoudou'nun golleriyle kazanarak liderliğini korudu.

Siyah-beyazlılar, Karagümrük'ü deplasmanda 4-1'lik skorla geçerken ortaya da net ve güçlü bir oyun ortaya koydu. Sonrasında Göztepe'yi de 2-1 mağlup etmeyi başardılar. Ancak sonraki iki maçta önce Trabzonspor'a 2-1 kaybederek zirveyi Fenerbahçe'ye kaptırdılar. Sonrasında ise Antalyaspor ile berabere kalarak liderin 3 puan gerisine düştüler. Siyah-beyazlılar, sonrasında Konyaspor, Gençlerbirliği ve Denizlispor maçlarıyla 3'te 3 yaparak lider Galatasaray'ı takibini sürdürdü. Rakiplerinin üst üste kayıplarının ardından Beşiktaş hem Yeni Malatyaspor hem Gaziantep FK karşısında hata yapmadı ve topladığı 6 puanla maç fazlasına karşın liderlik koltuğuna 2 puanlık farkla oturdu. Son maçta ise 84'te gelen golle Başakşehir'i deplasmanda devirdiler ve zirvede kalmaya devam ettiler.

4 gün önce 5 gollü düello

Beşiktaş ile Başakşehir arasında oynana son 10 maçın 3'ü berabere bitti. Siyah-beyazlılar 3 maçı kazanırken Başakşehir sahadan 4 kez galibiyetle ayrıldı. Tam 4 gün önce Süper Lig'de oynanan maçta ise Beşiktaş, rakibini 3-2 mağlup etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum