Beşiktaş derken Galatasaray...

Adı uzun süredir Beşiktaş ile anılan Halil Dervişoğlu için sürpriz bir transfer gelişmesi yaşandı. Galatasaray, henüz Beşiktaş ile anlaşamayan eski futbolcusu için devreye girdi.

Beşiktaş derken Galatasaray...
14 Temmuz 2023 - 10:58
Adının anıldığı Beşiktaş ile henüz el sıkışamayan milli oyuncu Halil Dervişoğlu, Galatasaray'a önerildi.

Şenol Güneş'in "Halil, kulübüne Beşiktaş ismini kullanıp arkasından pazarlık yaparsa doğru olmaz. Beşiktaş talep etti onu oradan. Güvenim sarsılırsa soğuk bakarım" sözleri sonrası siyah beyazlılara transfer ihtimali az görülürken Galatasaray ise milli takım forması da giyen Halil Dervişoğlu için devreye girdi.

8+3 etkili oldu

8+3 kuralını da göz önünde bulunduran sarı kırmızılılar 23 yaşındaki futbolcunun babası Muzaffer Dervişoğlu ile iletişime geçti. 1 milyon Euro yıllık ücret isteyen Halil Dervişoğlu ile kontrat görüşmeleri başladı. Galatasaray bu ücreti yüksek bulurken eğer iki taraf maddi şartlarda orta yolu bulursa Halil yeniden Aslan olacak.

Halil Dervişoğlu kimdir?

Halil Dervişoğlu, 8 Aralık 1999 tarihinde Hollanda'nın Rotterdam şehrinde dünyaya geldi. Küçük yaşta yeteneğiyle fark yaratan Halil Dervişoğlu, 10 yaşında Sparta Rotterdam akademisine katıldı. 2017-2018 sezonunda profesyonel kariyerine başlayan Halil Dervişoğlu, küme düşme play-off mücadelesi sırasında ilk kez takımın kadrosuna girmeyi başardı. 3 milyon Euro karşılığında Brentford'a transfer olan Halil Dervişoğlu, 2019-2020 sezonunda 7 maça çıktı. Sonrasında Twente'ye kiralandı. 10 maç Twente'nin formasını giyen Halil, gol ve asist üretemedi. 1 Ocak 2021 tarihinde sözleşmesi feshedildi.

25 Ocak 2021 tarihinde Galatasaray'a kiralanan Halil Dervişoğlu, yeteneğiyle Galatasaraylı taraftarların dikkatini çekmeyi başardı. İlerleyen dönemde son vuruşlardaki eksikliği nedeniyle Galatasaraylı taraftarlardan tepki görmeye başlayan Halil Dervişoğlu, 1 Eylül 2021 tarihinde bu sefer satın alma opsiyonu ile Galatasaray'a kiralandı. Galatasaray'ın satın alma opsiyonunu kullanmadığı Halil Dervişoğlu, 2022-2023 sezonunda Burnley'e kiralandı. Milli futbolcunun Burnley ile kiralık sözleşmesi sona erdi.

(Hürriyet)

YORUMLAR

  • 0 Yorum