Beşiktaş Galatasaray'ı Ljajic'in penaltısıyla geçti

Beşiktaş'ın tek golü 14. dakikada Ljajic'in penaltısıyla geldi. 68. dakikada Necip ile Onyekuru'nun mücadelesinde hakem Cüneyt Çakır bir kez daha penaltı kararına hükmetti. Ancak VAR uyarısıyla bir kez daha pozisyonu seyreden Çakır, Onyekuru'nun pozisyonda elle müdahalesi olduğu gerekçesiyle penaltıyı iptal etti.

Beşiktaş Galatasaray'ı Ljajic'in penaltısıyla geçti
02 Aralık 2018 - 20:57 - Güncelleme: 02 Aralık 2018 - 22:21

Spor Toto Süper Lig'in 14. Haftası'nın sonucu merakla beklenen mücadelesinde Beşiktaş ile Galatasaray Vodafone Park'ta karşılaştı.

Kalitesi düşük ancak mücadele dozu yüksek geçen ilk yarıda hakem Cüneyt Çakır sık sık VAR uyarıları nedeniyle oyunu duraklattı.

14. dakikada Beşiktaş'ın Adem Ljajic'le Galatasaray ceza alanının sol çarprazından kullandığı serbest vuruşta top barajdaki Eren Derdiyok'un dirseğinden döndü. Pozisyona hakem Cüneyt Çakır önce "Devam" kararı verdi. Daha sonra VAR uyarısıyla tekrar izledi ve Eren Derdiyok'a sarı kart göstererek penaltı atışına hükmetti.

18. dakikada kullanılan atışta Adem Ljajic topu ağlara gönderdi ve Beşiktaş'ı derbide 1-0 öne geçirdi.

43. dakikada Galatasaray'ın sol kanattan kullandığı kornerde Ozan Kabak'ın yakın mesafeden vuruşu Beşiktaş üst direğinden geri geldi.

38. dakikada Eren Derdiyok'un Beşiktaş kalesine doğru göndermek istediği bir topta araya Necip girdi. Galatasaraylılar pozisyona "Penaltı" itirazı yaptı. Cüneyt Çakır VAR'dan gelen uyarıyla oyunu aut atışıyla başlattı. Bu arada iki takım futbolcuları arasında gerilim yaşandı ve Medel ile Fernando sarı kart gördü.

42. dakikada bu kez Medel'i formasından çeken Selçuk İnan sarı kart gördü.

44. dakika oynanırken Beşiktaş ceza alanı içinde bir topu uzaklaştırmak isteyen Medel'in vuruşu hemen yanındaki Vida'nın eline çarptı. Hakem Cüneyt Çakır VAR uyarısıyla pozisyonu tekrar izledi ve topun çok yakın mesafeden Vida'nın eline geldiği gerekçesiyle pozisyonda kasıt görmedi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Galatasaray daha baskılı gözükmesine karşın bir türlü net pozisyon üretemedi.

68. dakikada Necip ile Onyekuru'nun mücadelesinde hakem Cüneyt Çakır bir kez daha penaltı kararına hükmetti. Ancak VAR uyarısıyla bir kez daha pozisyonu seyreden Çakır, Onyekuru'nun pozisyonda elle müdahalesi olduğu gerekçesiyle penaltıyı iptal ederek Beşiktaş lehine serbest vuruş verdi.

Uzatma dakikalarında Beşiktaş Caner ve Quaresma ile iki net fırsattan yararlanamazken 90+6'da Galatasaray'ın çok kritik noktadan kazandığı serbest vuruşta Maicon topu auta gönderdi ve maç da bu pozisyonla sona erdi.

Bu sonucun ardından Galatasaray haftayı 24 puanla 4. sırada kapatırken, 24 puana ulaşan Beşiktaş 3. sıraya yükseldi.



YORUMLAR

  • 0 Yorum