Beşiktaş - Galatasaray muhtemel 11'ler

Galatasaray, Süper Lig'in 19. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş - Galatasaray muhtemel 11'ler
17 Ocak 2021 - 02:07
Galatasaray Süper Lig'in 19. haftasındaki derbide deplasmanda Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek.

Vodafone Park Stadyumu'nda saat 19:00'da oynanacak karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek. Mücadele beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Vida, Montero, Rıdvan, Josef, Atiba, Oğuzhan, Ghezzal, Larin, Aboubakar

Galatasaray: Okan, Şener Luyindama, Marcao, Saracchi, Taylan, Emre Kılınç, Belhanda, Oğulcan, Arda, Diagne

Eksikler

Beşiktaş: Welinton, Hasic

Galatasaray: Omar, Falcao

????Galatasaray'dan derbi paylaşımı #BJKvGS pic.twitter.com/VjF29LJoRi

— Futboo (@FutbooCom) January 16, 2021

6 gol ve kupanın moraliyle sahada

İlk 4 resmi maçını da kazanarak sezona iyi bir başlangıç yapan Galatasaray'da derbiyle birlikte düşüşün başladığı gözlemlendi. Dev maçtan 1 puan alabilen sarı-kırmızılılar, Avrupa Ligi'nde de elenmekten Rangers karşısında kurtulamadı. Sarı-kırmızılılar ligde de ilk yenilgisini son maçta Kasımpaşa karşısında aldı. Sonrasında Alanyaspor'a mağlup olmaktan kurtulamayan Galatasaray'ın galibiyet hasreti 3 maça çıktı. Sarı-kırmızılılar, hasrete Erzurum'da son verdi. Ankaragücü maçını da tek golle kazanan Galatasaray, 6 puanı cebine koymasına rağmen taraftarı mutlu etmedi. Ancak milli ara öncesinde oynanan Sivasspor maçının belli bölümlerinde ortaya konan oyun, taraftarı gelecek adına umutlandırdı.


Üst üste aldığı galibiyetlerle yeniden zirveye ortak olmayı planlayan sarı-kırmızılılar, Kayserispor karşısında beklemediği bir darbe aldı. Çok sayıda pozisyona rağmen sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kalan Galatasaray, Rize'de aynı hataya düşmedi sahadan 4-0'lık net bir galibiyetle ayrıldı. Oyun olarak da rakibine ciddi bir üstünlük kuran sarı-kırmızılılar, Hatayspor ile puan kaybına tahammülü olmadığı bir maç oynadı. Galatasaray, deplasmanlardaki başarısını bu kez Ali Sami Yen'e de taşıdı ve rakibini 3-0 gibi net bir skorla geçti. Sarı-kırmızılılar, kupada da hata yapmadı ve Darıca Gençlerbirliği'ni tek golle mağlup ederek adını 16 turuna yazdırdı.

Ancak Galatasaray'ın bay haftasından lige dönüşü beklendiği gibi olmadı. Zirve için önemli bir avantaj yakalayabileceği mücadelede Fatih Karagümrük'e kötü bir oyunla yenildi. Üstelik Fatih Terim de gördüğü kırmızı kart sebebiyle kulübedeki gücünü kaybetti. 

Buna rağmen Göztepe karşısında etkili bir oyun ortaya koyan sarı-kırmızılılar, sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılmayı başardı. Galatasaray, son hafta Trabzonspor'u deplasmanda çok da zorlanmadan 2-0 mağlup etti ve maç eksiğine rağmen Alanyaspor'dan liderlik koltuğunu devraldı.

Ancak sarı-kırmızılılar, bir hafta önce Hatayspor karşısında 6-0'lık yenilgi alan Antalyaspor duvarını aşamadı. 50. dakikada gelen kırmızı kart ve Falcao'nun sakatlıkları takımı kötü etkiledi ve mücadele 0-0 sona erdi. Bu sonuçla birlikte sarı-kırmızılılar, liderlik koltuğunu kaybetti. Sonrasında Konyaspor'a kötü oyunla 4-3 kaybederek bir anda zirvenin 4 puan gerisine düştüler. Galatasaray, kötü gidişatı Gençlerbirliği'ni 6-0 mağlup ederek son verdi.

Sarı-kırmızılılar, Türkiye Kupası'nda da zorlanmalarına ve 120 dakika sahada kalmalarına rağmen Yeni Malatyaspor'u penaltılarda eleyerek derbi öncesi yaşanacak moralsizliği engelledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum