Beşiktaş - Göztepe muhtemel 11'ler

Beşiktaş, Süper Lig'de 2021-2022 sezonunda 18. haftasında Göztepe ile karşı karşıya gelecek. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

Beşiktaş - Göztepe muhtemel 11'ler
23 Aralık 2021 - 06:50 - Güncelleme: 23 Aralık 2021 - 09:22
Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun 18. hafta maçında Beşiktaş ile Göztepe kozlarını paylaşacak.

Vodafone Park'ta saat 20:00'da oynanacak mücadeleyi Ümit Öztürk yönetecek. Karşılaşma beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Serdar, Vida, Rıdvan, Josef, Ghezzal, Pjanic, Can, Larin, Batshuayi

Göztepe: İrfan, Atakan, Dino, Atınç, Paluli, Tijanic, Nwobodo, Soner, Berkan, Halil, Jahovic

Sergen Yalçın sonrası 4 puan

Süper Lig'de geçen sezonun flaş takımlarından olan Karagümrük, bu kez de ilk 2 haftada 4 puan toplamayı başardılar. İlk hafta Gaziantep FK'yı deviren İstanbul ekibi, sonrasında Rize'den 1 puanla döndüler. Ancak Karagümrük karşısında zorlanmalarına karşın sahadan tek golle galibiyetle ayrılmayı başardı ve 3 haftada 7 puana ulaştı.

Sonrasında Yeni Malatyaspor ile kozlarını paylaşan ve yıldızlarının etkili oyunuyla 3-0'lık galibiyete uzanmayı başardılar. Şampiyonlar Ligi'nde ise Dortmund'a mağlup olmalarına karşın ortaya konan mücadele taraftarları umutlandırdı.

Devler Ligi dönüşü rotasyona giden Sergen Yalçın, ilk yarıda 2-0 geriye düşen takıma yaptığı hamlelerle mücadeleyi çevirdi ve siyah-beyazlılar sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. Ancak sonrasında Antalya'daki senaryonun tam tersi oldu. Adana Demirspor karşısında 3-0 öne geçmelerine karşın sahadan 3-3 berabere kaldılar.

Adana Demir travmasının ardından da sakatlıklar baş gösterdi. Siyah-beyazlılar, neredeyse takımın yarısını sakatlığa kurban verirken bu süreçte oynadığı Altay ve Ajax maçlarından da yenilgiyle ayrıldı. Sonrasında ligde Sivasspor'u 2 golle geçseler de haftaiçi Başakşehir'e 3-2 yenilmekten kurtulamadılar ve zirvenin 4 puan gerisinde kaldılar.  Şampiyonlar Ligi'nde ise Sporting'e beklenmedik bir şekilde farklı kaybettiler.

Zirveden uzaklaşmamak adına Galatasaray karşısında mutlak galibiyete ihtiyacı olan siyah-beyazlılar, Larin'in golleriyle rakibini 2-1 mağlup etti ve lider Trabzonspor'u 4 puan geriden takibini sürdürdü. Ancak sonrasında maçta Hatayspor'a tek golle yenildiler ve zirvenin 7 puan gerisinde kaldılar.

Milli aradan hemen önce ise lider Trabzonspor'u evlerinde konuk ettiler. Sahadan son dakika golüyle 2-1 yenilgiyle ayrıldılar ve zirvenin tam 10 puan gerisine düştüler. 

Son hafta ise Alanyaspor'a 2-0 mağlup olarak Süper Lig'de son 3 maçtan puan alamadılar ve lider Trabzonspor ile puan farkları 13'e kadar çıktı. Mutlak galibiyet için Giresunspor'u konuk ettikleri maçta ise büyük bir şok yaşadılar. Karadeniz ekibi, Dolmabahçe'de 4-0 gibi net bir skorla kazandı ve siyah-beyazlı camiada hava iyice karardı.

Sonrasında Sergen Yalçın'ın koltuğu tartışılsa da yola devam kararı alındı. Ancak Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalınması ve Dortmund deplasmanında alınan 5 gollü yenilgi, beklenen sonu erkene çekti ve Sergen Yalçın ile yollar ayrıldı.

Henüz yeni bir teknik adamla anlaşmaya siyah-beyazlılarda takımın başında Önder Karaveli sahaya çıktı ve Kayserispor maçı 4-2'lik galibiyetle sonuçlandı. Dakikalar 83'ü gösterdiğinde 2-1 geride olan Beşiktaş, Batshuayi ve Güven'in gollerile sahadan 3 puanla ayrıldı. Bu moralle Kadıköy'de derbiye çıkan siyah-beyazlılar, Fenerbahçe karşısında iki kez geriye düşmelerine karşın sahadan beraberlikle ayrılmayı başardılar.

Beşiktaş 8-2 önde

Beşiktaş ile Göztepe arasında oynanan 10 maçta beraberlik sonucu çıkmadı. Siyah-beyazlılar 8 karşılaşmayı kazanırken İzmir ekibi sahadan 2 kez galibiyetle ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum