Beşiktaş kaçtı Fenerbahçe yakaladı: 1-1

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk derbisi beraberlikle sonuçlandı. Babel'in golüyle konuk takım Beşiktaş ilk yarıyı önde kapattı. İkinci yarıda Ayew sahne aldı ve ezeli rakipler sahadan birer puanla ayrıldı.

Beşiktaş kaçtı Fenerbahçe yakaladı: 1-1
24 Eylül 2018 - 23:02 - Güncelleme: 24 Eylül 2018 - 23:27

Spor Toto Süper Lig'de 6.Hafta'nın son maçı ve sezonun ilk derbisi beraberlikle sonuçlandı. 

Fenerbahçe Ülker Stadyumu'nda oynanan ve son derece centilmence geçen karşılaşmanın ilk yarısında ev sahibi sarı-lacivertli ekip daha etkili bir oyun sergiledi. 

Fırat Aydınus'un yönettiği karşılaşmayı iki kulübün başkanları yan yana seyrettiler.

Bir topu direkten dönen, iki mutlak fırsattan da yararlanamayan Fenerbahçe'ye karşı daha tutuk bir oyun ortaya koyan Beşiktaş 41. dakikada Ryan Babel'in uzak mesafeden attığı müthiş golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda Beşiktaş oyuna hakim olan taraf olarak gözüktü. Ancak Oğuzhan ve Lens'in çıkışının ardından Fenerbahçe maça ortak oldu.

71. dakikada sol kanattan Hasan Ali'nin yaptığı ortaya mükemmel yükselen Andre Ayew kafayla beraberlik golünü kaydetti.

Geride kalan dakikalarda iki takım da birbirini yokladı. Ancak skoru değiştirecek başka gol olmadı ve sezonun ilk derbisi 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 7'ye yükselterek haftayı 13. sırada kapattı.

Beşiktaş ise 11 puanla 4. sıraya yükseldi.

Önümüzdeki hafta Fenerbahçe Çaykur Rizespor ile deplasmanda mücadele edecek. Beşiktaş ise Kayserispor'u konuk edecek. Fenerbahçe maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Caner Erkin Kayserispor'a karşı forma giyemeyecek.

Fenerbahçe: Harun, Şener, Diego Reyes, Neustadter, Hasan Ali, Mehmet Topal (Eljif Elmas) Jailson, Ayew, Benzia (Mehmet Ekici) Aatif (Valbuena), Slimani

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Caner, Tolgay, Atiba, Oğuzhan (Adem Ljajic), Quaresma (Necip), Lens (Larin), Babel

Deplasmanda puan kaybı sürdü

Beşiktaş, bu sezon deplasmanda üst üste ikinci kez puan kaybetti. 

Ligin 4. haftasında Bursaspor ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlı ekip, 6. haftadaki derbi maçını da aynı skorla tamamladı. Beşiktaş, dış sahadaki 2 karşılaşmada 4 puan yitirdi.

Ryan Babel, Kadıköy'de golünü yine attı 

Derbi maça forvet hattında başlayan ve Beşiktaş'ı 40. dakikada 1-0 öne geçiren Ryan Babel, Ülker Stadı'ndaki derbi maçını yine boş geçmedi.

Siyah-beyazlı ekibin geçen sezon rakibine deplasmanda 2-1 mağlup olduğu karşılaşmada takımının tek golünü kaydeden Babel, 2018-2019'daki ilk derbi mücadelesinde de fileleri havalandırdı.

Bu sezon resmi maçlardaki 6. golünü kaydeden Babel, bunların 4'ünü son 4 karşılaşmada attı. 

Caner Erkin, kırmızı kart gördü

Derbi mücadelesinin 87. dakikasında sarı kart gören Caner Erkin, maçın bitmesinin ardından hakem Fırat Aydınus'a yaptığı itiraz sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

Cezalı duruma düşen Caner Erkin, 7. haftadaki Kayserispor maçında forma giyemeyecek. 

Derbi maçta yine kırmızı kart

İki takım arasındaki derbi maçta yine kırmızı kart çıktı.

Geçen sezon lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere 4 kez karşı karşıya gelen iki ekibin oyuncuları, bu derbilerde toplam 9 kırmızı kartla cezalandırıldı. 

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında bu sezon oynanan ilk derbi mücadelesinde ise Caner Erkin, kırmızı kart gördü. 

Fenerbahçe, derbide 1 puana razı oldu

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmaya taraftar desteğiyle iyi başlayan ve pozisyonlara giren Fenerbahçe, 40. dakikada Ryan Babel'in golüne engel olamadı ve soyunma odasına 1-0 geride gitti.

İkinci yarıda 71. dakikada Andre Ayew'le eşitliği yakalayan sarı-lacivertliler, galibiyet golünü bulamadı ve sahadan 1-1'lik skorla ayrıldı.

Sahasında üst üste ikinci maçını da kazanamayan Fenerbahçe, puanını 7'ye yükseltti ve haftayı 13. sırada tamamladı. Fenerbahçe, 6. hafta sonunda lider Medipol Başakşehir'in 6 puan gerisinde bulunuyor.

Hasan Ali Kaldırım, direği geçemedi

Fenerbahçe'nin sol beki Hasan Ali Kaldırım'ın ilk yarıdaki bir şutu direkten döndü.

Karşılaşmanın 35. dakikasında Hasan Ali'nin ceza yayının dışından çektiği sert şutta top üst direkten döndü.

Hasan Ali Kaldırım, derbide etkili bir performans ortaya koyarken 71. dakikada Ayew'in attığı golün de pasını verdi.

Ersun Yanal tezahüratı

Fenerbahçeli taraftarlar, maçın bitiminde eski teknik direktörleri Ersun Yanal lehine tezahürat yaptı.

İlk 6 haftada 11 puan yitirilen teknik direktör Cocu yönetimindeki performanstan memnun kalmayan sarı-lacivertli taraftarlar, Fenerbahçe'yi 2013-2014 sezonunda şampiyonluğa taşıyan Yanal'ın ismini maç sonu bağırdı.

Slimani'ye alkış

Karşılaşmadan sonra Fenerbahçeli taraftarlar, santrforları İslam Slimani'yi alkışladı.

Oğluyla bir süre sahada top oynayan Slimani, taraftarların desteğini aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum