Beşiktaş kaçtı, Trabzon yakaladı!

Süper Lig'in 7'inci haftasında Beşiktaş, mücadelede iki kez öne geçmesine rağmen Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldı.

Beşiktaş kaçtı, Trabzon yakaladı!
01 Ekim 2017 - 21:19 - Güncelleme: 01 Ekim 2017 - 21:27

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş karşılaşmaya 4-2-3-1 formasyonu ile başladı. Milli futbolcu Cenk Tosun'un yerine Alvaro Negredo forma şansı yakalarken Gökhan Gönül'ün sakatlığında sağ bek görevi Necip Uysal'a verildi. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe derbisinde cezalı durumuna düşen Atiba, Oğuzhan ve Quaresma üçlüsünün yerine Medel, Tolgay ve Jeremain Lens görev aldı.

Ersun Yanal yönetimindeki Trabzonspor ise mücadeleye 4-1-4-1 formasyonu ile başlarken karşılaşmaya eksiksiz başladı. İlk düdükten önce Olcay Şahan siyah beyazlı taraftarlar tarafından alkışlanırken, Jose Sosa protesto edildi.

İlk yarıda karşılıklı goller

Fırat Aydunus'un ilk düdüğü ile Vodafone Park'ta mücadelenin ilk yarısı başladı. İlk tehlikeli pozisyon Trabzonspor'dan geldi. 2'inci dakikada Pereira'nın sağ kanattan kullandığı taç atışı sonrası ceza alanında topla buluşan Kucka, dönerek vuruşunu yaptı ancak yerden giden top Fabri'nin kucağında kaldı.

İlk tehlikenin ardından Beşiktaş giderek kontrolü eline almaya başladı. Oyunu Trabzonspor yarı alanına yıkmayı başaran ev sahibi aradığı golü 13'üncü dakikada buldu. Rakip yarı alanın ortalarında topu alan Talisca, içeriye doğru kat etti ve Babel'le duvar pası yapıp ceza alanı ön çizgisinden klas bir plaseyle topu ağlara yolladı: 1-0. Bu gol Beşiktaş'ın Vodafone Park'ta attığı 61'inci gol oldu.

Trabzonspor gol sonrası oyunda dengeyi sağladı. Golün ardından kendi sahasına çekilen Beşiktaş'ı eski futbolcusu Olcay Şahan cezalandırdı. 20'inci dakikada Abdülkadir Ömür'ün nefis ara pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topu alan Olcay Şahan, yerden sert vuruşla topu ağlara yolladı: 1-1. Golün ardından sevinç yaşamayan Olcay Şahan'ı, siyah beyazlı taraftarlar alkış yağmuruna tuttu.

İlk yarının kalan dakikalarında Negredo'nun direkten dönen şutu ve Sosa'nın serbest vuruşundan başka kayda değer bir an olmadı ve taraflar soyunma odalarına 1-1'lik eşitlikle gitti.

İkinci yarıda da aynı senaryo

Mücadelede ikinci yarı başlarken Medel yerini Gökhan Gönül'e bırakırken, Trabzonspor herhangi bir değişikliğe gitmedi. İkinci yarıya kontrollü bir oyunla başlayan Beşiktaş'a göre konuk ekip Trabzonspor ikinci yarının ilk 10 dakikalık kısmında daha fazla topla oynayan taraf oldu.

Dakikalar 58'i gösterirken Jeremain Lens sahne aldı. Talisca'nın sağ kanada doğru giden pasına iyi hareketlenen Lens, yay üzerinden bekletmeden çok sert vurdu ve topu ağlara gönderdi: 2-1.

Tekrar dengeyi sağlamak isteyen Trabzonspor'da genç yeteneği müthiş bir vuruş yaptı. Abüldakir Ömür, ceza salanı sağ çaprazında sol ayağıyla müthiş bir kesme vuruş yapsa da kaleci Fabri aynı güzellikte bir kurtarışa imza attı.

74'üncü dakikada Cenk Tosun taç çizgisine paralel ilerlemek isterken Okay onu faulle durdurdu, bu pozisyon sonrası Beşiktaşlılar Okay'ın ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesi için yoğun itirazlarda bulundu ancak hakem kartına başvurmadı.

Karşılaşmanın son 10 dakikalık bölümünde tempo iyice arttı. 79'uncu dakikada Beşiktaş hızlı atağında Talisca savunma arkasına sarkan Lens'i gördü. Lens hızla ceza sahasına girdi, karşı karşıya pozisyonda aşırtma bir vuruş yaptı ancak top yandan auta çıktı.

80. dakikada sağ kanattan Pereira'nın ortasına ön direkte Rodellega kafayı vurdu, Fabri'nin parmak ucuyla dokunduğu top direğe çarpıp kale çizgisinde bir süre ilerledi ve ağlarla buluştu: 2-2. Rodellega bu golüyle, Beşiktaş'a karşı oynadığı dördüncü maçında dördüncü golünü kaydetti.

Son dakikalara girilirken Vodafone Park'ta heyecan iyice arttı. İki takım da üçüncü golü bulup galibiyete uzanmak istese de mücadelede daha fazla gol sesi çıkmadı ve taraflar sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

İki takım da kan kaybetmeye devam ediyor

Geçtiğimiz hafta Kadıköy'de Fenerbahçe'ye 2-1 kaybeden Beşiktaş, bu hafta da evinde 2 puan bırakarak son iki haftanın toplamında 5 puan kaybetmiş oldu ve zirve yarışını Galatasaray'ın 5 puan altında kalarak sürdürdü.

Trabzonspor cephesinde ise geçen hafta alınan kabus denilebilecek 4-3'lük Alanya mağlubiyetinin ardından bu beraberlik bordo mavililerin kan kaybını durduramadı ve haftayı 9'uncu sırada tamamlamasını sağladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum