Beşiktaş - Kayserispor muhtemel 11'ler

Beşiktaş, Süper Lig'de 2021-2022 sezonun 16. haftasında Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

Beşiktaş - Kayserispor muhtemel 11'ler
12 Aralık 2021 - 04:52 - Güncelleme: 12 Aralık 2021 - 22:36
Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun 16. hafta maçında Beşiktaş ile Kayserispor kozlarını paylaşacak.

Vodafone Park'ta saat 19:00'da oynanacak mücadeleyi Ali Şansalan yönetecek. Karşılaşma beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Montero, Vida, Rıdvan, Can, Salih, Ghezzal, Pjanic, Larin, Batshuayi

Kayserispor: Lung, Onur, Hosseini, Uğur, Carole, Attamah, Campanharo, Emrah, Kemen, Thiam, İlhan

Sergen Yalçın veda etti

Süper Lig'de geçen sezonun flaş takımlarından olan Karagümrük, bu kez de ilk 2 haftada 4 puan toplamayı başardılar. İlk hafta Gaziantep FK'yı deviren İstanbul ekibi, sonrasında Rize'den 1 puanla döndüler. Ancak Karagümrük karşısında zorlanmalarına karşın sahadan tek golle galibiyetle ayrılmayı başardı ve 3 haftada 7 puana ulaştı.

Sonrasında Yeni Malatyaspor ile kozlarını paylaşan ve yıldızlarının etkili oyunuyla 3-0'lık galibiyete uzanmayı başardılar. Şampiyonlar Ligi'nde ise Dortmund'a mağlup olmalarına karşın ortaya konan mücadele taraftarları umutlandırdı.

Devler Ligi dönüşü rotasyona giden Sergen Yalçın, ilk yarıda 2-0 geriye düşen takıma yaptığı hamlelerle mücadeleyi çevirdi ve siyah-beyazlılar sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. Ancak sonrasında Antalya'daki senaryonun tam tersi oldu. Adana Demirspor karşısında 3-0 öne geçmelerine karşın sahadan 3-3 berabere kaldılar.

Adana Demir travmasının ardından da sakatlıklar baş gösterdi. Siyah-beyazlılar, neredeyse takımın yarısını sakatlığa kurban verirken bu süreçte oynadığı Altay ve Ajax maçlarından da yenilgiyle ayrıldı. Sonrasında ligde Sivasspor'u 2 golle geçseler de haftaiçi Başakşehir'e 3-2 yenilmekten kurtulamadılar ve zirvenin 4 puan gerisinde kaldılar.  Şampiyonlar Ligi'nde ise Sporting'e beklenmedik bir şekilde farklı kaybettiler.

Zirveden uzaklaşmamak adına Galatasaray karşısında mutlak galibiyete ihtiyacı olan siyah-beyazlılar, Larin'in golleriyle rakibini 2-1 mağlup etti ve lider Trabzonspor'u 4 puan geriden takibini sürdürdü. Ancak sonrasında maçta Hatayspor'a tek golle yenildiler ve zirvenin 7 puan gerisinde kaldılar.

Milli aradan hemen önce ise lider Trabzonspor'u evlerinde konuk ettiler. Sahadan son dakika golüyle 2-1 yenilgiyle ayrıldılar ve zirvenin tam 10 puan gerisine düştüler. 

Son hafta ise Alanyaspor'a 2-0 mağlup olarak Süper Lig'de son 3 maçtan puan alamadılar ve lider Trabzonspor ile puan farkları 13'e kadar çıktı. Mutlak galibiyet için Giresunspor'u konuk ettikleri maçta ise büyük bir şok yaşadılar. Karadeniz ekibi, Dolmabahçe'de 4-0 gibi net bir skorla kazandı ve siyah-beyazlı camiada hava iyice karardı.

Sonrasında Sergen Yalçın'ın koltuğu tartışılsa da yola devam kararı alındı. Ancak Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalınması ve Dortmund deplasmanında alınan 5 gollü yenilgi, beklenen sonu erkene çekti ve Sergen Yalçın ile yollar ayrıldı.

Henüz yeni bir teknik adamla anlaşmaya siyah-beyazlıların, bu maçta takımın başına Önder Karaveli'nin olması bekleniyor.

Beşiktaş 5-2 önde

Beşiktaş ile Kayserispor arasında oynanan son 10 maçta 3 kez beraberlik sonucu çıktı. Siyah-beyazlılar 5 mücadeleyi kazanırken Kayseri ekibi sahadan 2 kez galibiyetle ayrıldı.    

YORUMLAR

  • 0 Yorum