Beşiktaş ligde de hız kesmedi

Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda Porto’yu darmadağın eden Beşiktaş, Süper Lig’de de Atiker Konyaspor engelini iki golle aştı. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren goller Cenk Tosun ve Quaresma’dan geldi.

Beşiktaş ligde de hız kesmedi
18 Eylül 2017 - 21:45 - Güncelleme: 18 Eylül 2017 - 21:50

Ev sahibi Beşiktaş mücadeleye alışıldık formasyonu 4-2-3-1 ile başlarken, cezası bulunan Dusko Tosic yerine yeni transfer Gary Medel, sakatlığı bulunan Oğuzhan Özyakup yerinde ise Tolgay Arslan görev aldı. 


Rakip ekip Konyaspor ise sahaya 4-2-3-1 ile sahaya yayılırken, teknik direktör Mustafa Reşit Akçay golcü ismi Deni Milosevic'i dinlendirdi.


KARTAL HIZLI BAŞLADI

Serkan Çınar'ın düdüğü ile Vodafone Park'ta mücadele başladı. İlk dakikalardan itibaren oyunu rakip alana yıkmak isteyen Beşiktaş, aradığı golü 10. dakikada buldu. 

Sol kanattan Caner'in yaptığı ortada Cenk Tosun ön direkte kafayı vurdu ve kaleci Serkan'ı mağlup etti: 1-0. 

İlerleyen dakikalarda siyah-beyazlı ekip özellikle sol kanadı kullanarak akınlar geliştirdi. 


37.dakikada Beşiktaş'ın tecrübeli yıldızı Adriano bir sakatlık geçirdi, oyunda kalmak için çaba gösteren Brezilyalı yıldız alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde oyundan alındı ve yerine Necip Uysal oyuna girdi. 

Mücadelenin ilk yarısında daha fazla gol sesi çıkmadı ve soyunma odasına Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile gidildi.

PORTEKİZLİ FİLELERİ SARSTI

İkinci yarıya iki takım da ilk yarıyı bitirdikleri on birlerle devam etti. 51.dakikada sakatlanan Ferhat Öztorun on dakika daha oyunda durabildi ve yerini Eren Albayrak'a bıraktı. 


66 .dakikada Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Quaresma takımını rahatlatan golü kaydetti. 

İki rakibinin arasından nefis geçen Quaresma, sağ çaprazdan dar açıdan güzel bir vuruş yaparak topu filelere gönderdi: 2-0. 

69. dakikada Cenk Tosun, yerini yeni transfer Alvaro Negredo'ya bıraktı. Kalan dakikalarda yeni transferler kendini göstermek için çaba sarf etti.

DİREKTEN DÖNDÜ

79'da Talisca'nın vuruşunda kaleci Serkan Kırıntılı başarılı bir şekilde topu çeldi.

Tolgay Arslan'ın 86'daki vuruşunda top önce rakibe sonra üst direğe çarparak kornere çıktı.

Karşılaşmada ataklar başka gol getirmeyince Beşiktaş sahasında 3 puanı alan taraf oldu.

Siyah-beyazlılar Şampiyonlar Ligi’nde Porto’yu yendikleri karşılaşma sonrası Süper Lig’de de Konyaspor’u devirerek yoluna devam etti. 

Galatasaray ile aynı puana ulaşan Beşiktaş, sıralamada ikincilikte bulunurken, 3 puanda kalan geçen sezonun flaş takımı Konyaspor 15. sırada kendine yer buldu. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum