Beşiktaş'ta 2 kadro dışı!

Beşiktaş'ta bekleneni bir türlü veremeyen ve Trabzonspor maçında da büyük tepki alan Jackson Muleka ve Kevin N'Koudou için kadro dışı bırakma kararı alındı.

Beşiktaş'ta 2 kadro dışı!
18 Nisan 2023 - 12:06
Beşiktaş'ın Trabzonspor deplasmanında oynadığı karşılaşmada ikinci yarı gidişatı değiştirmeleri için oyuna alınan Georges-Kevin N'Koudou ve Jackson Muleka, saç baş yoldurmuştu.

İki futbolcu da takımı geri çekerken, yaptıkları hatalarla birlikte Trabzonspor'un etkili olmasının önünü açmıştı.

İki kadro dışı kararı

Bu gelişmenin ardından Beşiktaş'ta iki yıldız isim için kadro dışı kararı çıktı.

Bonservisi 3 milyon 350 bin euro

6 hafta boyunca maç kadrosunda olmayan N'Koudou, Trabzon'da kurtarıcı diye oyuna alınırken, performans olarak ortalarda görünmeyen Muleka'nın yarattığı hüsran hem saha içi hem de saha dışında büyük oldu.

Geçen sezon Kasımpaşa'daki çıkışı sonrasında göze giren Muleka'nın bonservisini Beşiktaş, 3 milyon 350 bin Euro'ya Standart Liege'den almıştı. Muleka'ya ara transferde Al- Ahly 2.5 milyon dolar önermişti.

Vasatın altında kalan Demokratik Kongolu oyuncunun sezon sonunda zarar etmeden elden çıkarılması ya da kendisini bulması için kiralık gönderilmesi planlandı.

Gole katkısı 10 milyon TL

N'Koudou için 2019-20'da bonservisinin %50'sine 4.5 milyon Euro ödenmiş ve yıllık da 1.6 milyon Euro'ya anlaşılmıştı.

Vergiler, maç başı ücreti ve bonuslarla 14 milyon Euro'ya mal olan Kamerunlu futbolcu, 4 sezonda 21 gol- 8 asist yaparken 28 yaşındaki oyuncunun 1 gole katkısının maliyeti 480 bin Euro (10.2 milyon TL) oldu.

(Sabah)

YORUMLAR

  • 0 Yorum