Beşiktaş'ta ibra kararı!

Beşiktaş'ta yapılacak olan seçim öncesinde gerçekleşen olağan idari ve mali genel kurulda, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve yönetimi, idari ve mali açıdan ibra edildi.

Beşiktaş'ta ibra kararı!
02 Aralık 2023 - 13:22 - Güncelleme: 02 Aralık 2023 - 13:53
Beşiktaş Kulübünün olağan idari ve mali genel kurulu gerçekleştiriliyor.

BJK Emlakjet Spor Kompleksi'ndeki genel kurul saat 10.00'da başladı. Toplantıda başkanlık divan seçiminin ardından yönetim kurulu adına idari ve mali faaliyetlerle ilgili raporlar okunacak.

Toplantıda daha sonra 1 Ocak 2022 ile 31 Mayıs 2023 arasındaki üç dönem idari ve mali bakımlardan ayrı ayrı üyelerin oyuna sunulacak.

Ahmet Nur Çebi ve yönetimi ibra edildi

Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi Yönetimi, 2022 yılına ait idari ve mali faaliyetleriyle ibra edildi.

Beşiktaş'ın borcu açıklandı!

Gerçekleşen idari ve mali genel kurulda Beşiktaş'ın toplam borcu, 6 milyar 981 milyon ₺ olarak açıklandı.

İşte Ahmet Nur Çebi'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

Ahmet Nur Çebi: "Hepinize saygılarımız arz ediyorum. Hepinizi çok seviyorum ve değerli buluyorum. Sağ olun, var olun. 6,5 yıl 2. başkanlık, daha sonra 4 yıllık başkanlık döneminde bu genel kurulun yüzde 68 oyunu alarak göreve geldim. Bu tayin eden genel kurula teşekkür ediyorum. Özellikle vurgulamak istediğim bir konu var. Beşiktaşlı olduğunu söyleyen hiçbir Beşiktaşlı'nın Beşiktaşlılığını sorgulamayalım. Saygı duyalım ve değer verelim"

Ahmet Nur Çebi: "Göreve geldiğimiz dönemi hatırlatmak istiyorum. Geldiğimizde birçok sıkıntımız vardı. Ödenmemiş maaşlar vardı. Ben elimden geldiği kadar vazifemi yapmaya çalıştım. O dönemler, çok zor dönemlerdi. Eylül ayı sonunda UEFA'ya verilmesi gereken temiz kağıdı, UEFA'ya yazı yazılarak ekim sonuna ertelenmişti. Göreve geldiğimde UEFA'ya verilmesi gereken temiz kağıdı için önümde 5 gün vardı. O dönem O günün 400 milyon TL olan parayı getirdik ve bu sorunu aştık."


Ahmet Nur Çebi: "Daha sonra pandemi dönemi oldu. Zor bir dönemdi. Alacaklılar, alacaklarını istiyor. Para verme kısmına gelince, pandemi mazeretiyle kimse ortada yoktu. Bu sürede pandemi dönemi nedeniyle durmayan icra davaları vardı. Çok önemli süreç yaşadık. Kapının önüne gelen herkesle göğüs göğüse mücadele ettim. Bu değerli camia, Bırakmam Seni kampanyasıla ihtiyacım olan enerjiyi bana vermiştir. Bu camia büyük bir camia, çok kutsal bir camia. Çok ilginç, bir yapılandırma dönemiyle uğraştık. Hepimizin bankalar önünde önünü açma talimatı verdi. Elimizden geldiği kadar bu yapılandırmayı düzgün yaptık. O dönemde 40 milyon euro ilk yapılandırmada bırakılan parayı TL'ye çevirerek 600-700 Milyon TL tasarruf ettik"

Ahmet Nur Çebi: "Pandemi döneminde Sergen Hoca'yla ve takımla birlikte, kadınlarımızla birlikte 4 kupa aldık. Bu zor dönemde getirilen bu kupaların çok büyük önemi var. O dönemde bu kupaları müzeye koyan Beşiktaş taraftarıdır. Onların bize verdiği güçtür."

Ahmet Nur Çebi: "Deprem dönemi de sıkıntılı bir süreçti. 4 yıl içerisinde pandemi, depremi süreci geldi. Yorulduk. Helali hoş olsun, Beşiktaş ayakta. Bugün, dünden kalan bir kuruş borcu ödenmemiş yoktur. Bizden alacağı olan bankaların dışında bizim bir borcumuz yoktur. Gelen arkadaşlar böyle bir sorunla karşılaşmayacaklar."

Galatasaray'a gönderme

Ahmet Nur Çebi: "Futbolla ilgili konuşan bir arkadaşımız vardı. Transferleri konuşuyoruz. Bakın ben bilmediğim işlerde ekonomiyi yönetmeye çalıştım. Transferlerin yanlış olduğu bugün söylenebiliyor. Çok üzücü sonuçlar aldık. Ben kahroldum. İçimdeki inancı söylemek istiyorum, bu oyuncular, bu takım bir süre sonra yukarıya doğru çıkacaktır. Göreceksiniz, bunlar hoca istenerek getirilmiştir. Rica ediyorum sahip çıkalım onlara. Biz değer verelim onlara. Yapılan transferler ilgili, transfer çalımı, hafınızı tazelemek istiyorum. Gedson, Ghezzal ve Rosier transferleri Galatasaray'ın elinden bir gecede alınarak Türkiye'ye getirilmiştir. Bunları hatırlamakta fayda var. Alex Teixeira, Pjanic taraftar istedi. Bunları da getirdik. Weghorst transferinden 3 milyon euro 4 ay içinde gidecek bir oyuncudan alınmış ve kasaya koymuştur. Karşılığında aynı gece Aboubakar'ı getirdik. Başarılı olduğumuz tarafları konuşalım. Başarısızlıkları da konuşalım. Yapılan güzel şeyler de var. Hep başarısızlık yok."

Ahmet Nur Çebi: "Yarın kim gelirse gelsin sonuna kadar arkasında duracağıma söz veriyorum."
(Sporx)

YORUMLAR

  • 0 Yorum