Bir devrin sonu mu? Eskişehirspor

Türk futbolunun ekol takımlarından, büyük bir taraftar kimliğine sahip olan Eskişehirspor tarihinin en zor günlerini yaşamaya devam ediyor...

Bir devrin sonu mu? Eskişehirspor
15 Temmuz 2021 - 00:47 - Güncelleme: 15 Temmuz 2021 - 02:25

FUTBOO | Türk futbolundaki kötü durumun son kurbanlarından biri Eskişehirspor... Alt liglerdeyken bile stadını dolduran, tüm şehirin 'Es es es!' diye bütün olduğu Eskişehirspor, önümüzdeki sezon 2. Lig'de mücadele edecek. Ancak mazisi başarılarla dolu bu kulübü bekleyen tek zorluk bu değil.

Bir önceki sene de Eskişehirspor, mali zorluklar nedeniyle küme düşmüş ancak o sezon küme düşmenin kaldırılmasıyla 1. Lig'de kalmaya devam etmişti. Ancak Eskişehirspor'da değişen bir şey olmadığı için Es-Es, geçtiğimiz sezonu da ligin sonunda tamamlamıştı. 

Başkan adayı bile çıkmıyor!

Geçmiş yönetimlerin, birikmiş borçların acısını yaşayan Eskişehirspor'da şu an bir başkan adayı bile çıkabilmiş değil. Öyle ki olağanüstü genel kurula başkan adayı çıkmadığı için ikinci kez 15 günlüğüne ara verildi. 


Kulübün borcu, transfer yasağı...

Eskişehirspor'un 246 milyon 258 bin 239 lira borcu olduğu belirtiliyor. Bu borcun 106 milyonu futbolculara ait. Kulübün bu borçları ödeyememesi yüzünden transfer yasağı da bulunuyor. 

Transfer yasağının kaldırılması için imza kampanyası düzenlenirken Eskişehirspor'da forma giyen veya çalışan birçok kişi bu kampanyaya destek olarak imzalarını verdi.

Eskişehirspor'u destekleyenler bütünleşiyor ancak ortada ciddi bir borç var. Önemli olan da bu borcu ödeyebilmek ve kulübün önünü açabilmek.

Kötü yönetimin son kurbanı...

Türk futbolu, özellikle son yıllarda ekonomik olarak zorluk yaşayıp kapanma noktasına gelen birçok kulüp gördü. Maalesef Türk futbolunun kanayan yarası olan borçlar, kötü yönetimler de Eskişehirspor'u bu hale getiren unsurlar oldu. Başkan adayı çıkmayan, borç içinde yüzen, maçlara genç takımla çıkmak zorunda kalan Eskişehirspor, bugünlerde geleceğini kurtarma planları yapıyor.

Türkiye'nin en büyük şehir takımlarından biri olan Eskişehirspor'un bu halde olması da adeta Türk futbolunun bir özeti. Yarın yokmuşcasına davranan eski yönetimler, yapılan transferler... Umarız ki Eskişehirspor, taraftarlarıyla birlikte tekrar eski günlerine kavuşur. Sadece Eskişehirspor için de değil, birçok şehir takımının düzlüğe çıkması Türk futboluna da iyi gelecektir.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum