Bir Galatasaray efsanesi; Hagi

O'nun yeri ayrı! Bir Galatasaray efsanesi olan Gheorghe Hagi’yi, Karpatların Maradonası'nı ve o unutulmaz kariyerini doğum gününde kaleme aldık.

Bir Galatasaray efsanesi; Hagi
05 Şubat 2022 - 00:47 - Güncelleme: 05 Şubat 2022 - 00:50
FUTBOO | 31 Temmuz 1996! Yıllar içinde o gün birçok Galatasaraylı için sıradan bir günden çok daha fazlası haline dönüştü. Gheorghe Hagi, o gün Galatasaray’a imza atarken, belki de hiçbirimiz onun yaşattıklarının yarısını bile hayal edemiyorduk.  Ama Hagi, hayal bile edilemeyenleri gerçeğe dönüştürmeyi başardı.

Barcelona’daki çalkantılı sürecin ardından Galatasaray, tarihininin en önemli transferlerinden birine imza atarak Hagi’yi kadrosuna katıyordu. ‘Yaşlı’, ‘Kariyerinin sonunda’ gibi klasikleşen birçok eleştiri de yükselmeye başlamıştı tabii. Halbuki 1994 yılında Ballon d’Or oylamasında dördüncü olan, o döneme kadar 4 kez Romanya’da yılın futbolcusu seçilen, Brescia’yı Serie A’ya çıkaran, Real Madrid ve Barcelona’da Süper Kupa kazanan Hagi’den bahsediyoruz.
Eleştiriler başladı, ancak Hagi bu eleştirilerin başladığı gibi son bulmasına neden olacak kıvılcımları çok kısa süre içerisinde Galatasaray’da gösterdi. 

Eleştirenler bir anda ortadan kaybolmuştu, herkes Hagi’yi ve o dönem Fatih Terim’in çalıştırdığı Galatasaray’ı hayranlıkla izliyordu.

Bir Rumen 1996’da gelmiş ve Galatasaray’daki büyük değişimin başrol oyuncusu olmuştu.

1996’da başladığı hikayeyi Hagi 2000 yılında UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa ile süsleyerek muhteşem bir imza bırakıyordu bizlere. Tabii sadece UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa da değil, Galatasaray’daki şampiyonluklar, attığı goller, yaptığı asistler ve daha da fazlasıyla...

''Gözlerimde yaş, kalbimde sızı, unutmadım seni
Unutamadım, unutamadım, ne olur anla beni…''


31 Temmuz 1996’da başlayan Galatasaray hikayesi, Hagi için 26 Mayıs 2001’de son buluyordu. Sadece Galatasaray değil, Karpatların Maradonası futbolculuk hikayesini bitiriyordu. Ancak Galatasaraylılar için asla son bulmayacak bir hikayeydi bu... Sonu geldi ama hiçbir zaman bitmedi.

Evet, Hagi futbola ve Galatasaray’a veda ediyordu. Ama birçok Galatasaraylı ona veda etmeye hazır değildi, bugün bile...

‘Şimdi sen gidiyorsun ya, herkes sana benzeyecek...’

Yılmaz Erdoğan’ın mısraları aslında Hagi ve Hagi’den sonrasını çok güzel özetliyor. Onu izlemiş olanlar için Galatasaray’a kim gelirse gelsin, herkes ona benzeyecek. Ve aradan kaç yıl geçerse geçsin Galatasaray tribünlerinde bir ‘Hagi’ forması olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum