Bir istikrar abidesi: Umut Bulut

Süper Lig tarihinin en çok maça çıkan, en çok gol atan 7. futbolcusu. Bir istikrar abidesi Umut Bulut, 38 yaşına girerken devamlılığın futbolda ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Bir istikrar abidesi: Umut Bulut
15 Mart 2021 - 13:47
FUTBOO | Süper Lig'de 506 maça çıkıp ligin en fazla forma giyen futbolcusu olan Umut Bulut, 38 yaşında...

Bir futbolcunun devamlılığı nasıl olmalıdır? Süper Lig'de bu sorunun net bir cevabı var: Umut Bulut. Yeni Malatyaspor forması giyen Umut Bulut, Oğuz Çetin'e ait rekoru kırarak Süper Lig'in en fazla maça çıkan futbolcu ünvanını elinde bulunduruyor.

506 maçta 163 gol

Ligde ilk maçına 2002 yılında Ankaragücü'nde oynarken Gaziantepspor'a karşı çıkan Umut Bulut, o günden bu yana 506 maça çıktı, 163 gol atıp 44 asist yaptı. Arada da Toulouse forması giydiği 31 maçlık Ligue 1 tecrübesi var.

Lig tarihinin en golcü 7. futbolcusu

Trabzonspor ile 87, Galatasaray'da 43, Ankaragücü'nde 39, Kayserispor'da 26, Yeni Malatyaspor'da ise 7 golü bulunan Umut Bulut, Süper Lig tarihinin de en golcü isimleri arasına adını yazdırmış bir isim. 

Sergen Yalçın, Oktay Derelioğlu, Fatih Tekke, Saffet Sancaklı, Mehmet Özdilek, Alex de Souza, Feyyaz Uçar gibi isimleri geride bırakan Umut Bulut, 163 golle lig tarihinin en çok gol atan 7. futbolcusu. 3 gol daha atması halinde 166 gollü Tanju Çolak'ı da yakalayacak.

Neredeyse 38 bin dakikadır sahalarda

İstikrar... Umut Bulut'u tanımlayan en güzel kelime. 37.839 dakikadır ligde forma giyiyor. Gittiği bütün takımlarda adından bahsettirdi. A Milli Takım'da da 39 maçta 10 gol attığını hatırlatmak gerek. 

Şimdi 38 yaşında ancak golü koklama yeteneğinde hiçbir azalma yok. Bırakmaya da niyeti yok gibi. Ve böyle giderse lig tarihinin en golcüler listesinde onu daha da yukarılarda görebiliriz. En çok maça çıkan futbolcular listesinde ise rekorunu geliştirmeye devam ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum