Bitti demediniz mi? 47'lik dev Jan Koller

Jan Koller deyince şüphesiz birçoğumuzun aklına EURO 2008'de Volkan Demirel ile yaşadığı pozisyon geliyor! 2,02 boyunda, 106 kiloluk devrin en güzel pivot santraforlarından Koller, 47 yaşına rağmen futboldan kopmuş değil...

Bitti demediniz mi? 47'lik dev Jan Koller
02 Haziran 2020 - 14:30

106 kiloluk, 2.02 boyundaki dev forvet Jan Koller'in futbolu bıraktığını sanmıştınız değil mi? Onun düşüncesi çok farklı.

Futbol sahalarının eşine nadir rastlanan türlerinden... 2.02 boyu ile hava toplarında rakipsiz, 106 kiloluk cüssesi ile yıkılmaz, pivot santrafor deyiminin en güzel örneklerinden... Tabii ki Jan Koller'den bahsediyoruz. Çek efsane, 47 yaşında ama sanılanın aksine futbolu bırakmış değil.

Kariyerinde 91 kez Çekya milli takımında oynayan ve 55 gol kaydeden dev forvet Jan Koller, 47 yaşında olmasına rağmen yeşil sahalardan kopmadı. Koller, kariyerini Çekya amatör lig takımlarından Smetanova Ihota'da sürdürüyor. Hem de ne sürdürme... Yaşlı kurt, Çekya'da 15 gol kaydetme başarısı gösterdi.

Zevk almayı sürdürene kadar devam

Özellikle Borussia Dortmund'un sarı forması ile hafızalara kazınan Jan Koller ve Dortmund'un şampiyonluğundaki kilit isimlerden olan Koller, 47 yaşına gelmesine rağmen futbolu bırakmayı düşünmediğini açıkladı. Koller, oynamaktan zevk aldığını ve bu hissi devam edene kadar sahalarda olacağını söyledi. 

‘Orta aç, nasıl olsa Koller tamamlar’ düşüncesi yıllar geçse de devam ediyor. Biz seni göremiyoruz Koller ama sen o boyunla eminiz ki hala ağları görüyorsun...


YORUMLAR

  • 0 Yorum