''Biz her şeye hazırlıklıyız''

Vincenzo Montella, EURO2024 Elemeleri'nde oynayacağımız Hırvatistan maçı öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

''Biz her şeye hazırlıklıyız''
12 Ekim 2023 - 00:06
A Milli Takımımızın teknik direktörü Vincenzo Montella, EURO2024 Elemeleri'ndeki Hırvatistan maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Vincenzo Montella, önemli bir maça çıkacaklarını söylerken sakatlıklar hakkında da konuştu.

Her şeye hazırlıklı olduklarını söyleyen Montella ''Taktiksel anlamda tüm taktikler galibiyeti de mağlubiyeti de getirebilir ama baktığınızda buraya geldiğim günde itibaren iştahı açık, öğrenmeye niyetli, değişime hazır bir futbolcu grubu gördüm. Yarın bizim için çok önemli bir test olacak. Kısa bir süredir çalışıyoruz. Rakibimiz dünya sıralamasında üçüncü. Biz her şeye hazırlıklıyız. İyi şekilde de olacağını düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

Eksikler hakkında da konuşan İtalyan çalıştırıcı ''Çok önemli eksiklerimiz var gibi gözükse de elimizde olan futbolcularımız eksileri kapatacak kalitede. Üç stoperimiz eksik, Arda Güler'in de ne kadar önemli futbolcu olduğunu biliyoruz, Mert Günok da eksik. Her zaman elimde olan futbolcularla planlama yapmayı severim. Elimizde onların yerini doldurabilecek iyi futbolcularımız var. Yarın için sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Yusuf Sarı'nın sakatlığı var, muhtemelen yarınki maçta bizimle olmayacak'' dedi.

Oyuncuları hangi pozisyonlarda kullanacağı ile ilgili soruyu da yanıtlayan Montella, ''Bu konuda uzun ve kısa yanıt verebilirim. Öyle bir seviyeye geldi ki iki pozisyonu da çıkarabilecek bir oyuncu. Umarım uzun süre bunu yapabilir. Şu anda kendisi iki pozisyonu da oynayabilecek durumda ama son dönemlerine baktığınızda üçlü defansta daha geride oynuyor, orada biraz daha iyi oynayabileceğini düşünebiliriz ama tabii ki takımınızı nasıl organize ediyorsunuz? Oynayabileceğiniz şekle göre iki pozisyonda da iyi oynayacağını düşünüyorum. Futbola bakış açıma göre bireysel bakmamamız gerek, toplu grup olarak bakmamız gerek. Onları harmanlamak en önemlisi. Ben bir kaleyi gördüğümde her zaman geçmişim aklıma geliyor. Hep gol atmayı hayal ederdim. Umarım aynısı Cenk Tosun için de geçerlidir'' dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum